Gheorghe Iacob, prorector la UAIC, acuza interventia politicului in universitati

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 30, 2015 14:34

Gheorghe Iacob, prorector la UAIC, acuza interventia politicului in universitati

Gheorghe Iacob, prorector la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi,  acuza interventia politicului in universitati. In cadrul dicursului oficial avut la ceremonia de deschidere a anului universitar de la UAIC, profesorul Gheorghe Iacob a acuzat “voalat” ingerintele politicului in activitatea unitatilor de invatamant superior.

Gheorghe Iacob a facut referire la ultimul anunt al Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS) referitor la faptul ca aproximativ 3500 de persoane angajate in invatamantul superior urmeaza sa fie date afara pentru ca nu si-au finalizat doctoratul.

“Chiar am avut discutii cu reprezentanti ai Universitatii Babes Bolyai si cu cei de la Univesitatea Bucuresti, inclusiv cu cei de la Academia de Studii Economice si i-am intrebat de unde provin acesti aproximativ 3500 de oameni fara doctorat atata timp cat la univesitatea noastra este vorba doar de 20 de persoane aflate in aceasta postura in timp ce la celelalte institutii de invatamant numarul nu depaseste 100 de persoane” a declarat Iacob, prorector la UAIC.

loading...
loading...

1 Comment

  1. El octombrie 1, 00:32

    Si cei cu titlu de doctor stau degeaba in UB – si primesc bani prin fonduri europene! Nu inteleg de ce le da europenii bani cand ei stau toata ziua degeaba? Domle’ cred ca sunt mana in mana. Multi doctoranzi au intrat cu bursa avand medii foarte mici si nestiind nimic la colocviu! Si in continuare nu fac nimic la doctorat, dar primesc bursa lunar de la statul roman.

    Reply to this comment