Greva la ROMATSA, zborurile au fost anulate. Sute de oameni sunt blocati pe aeroporturi

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iulie 15, 2015 11:33

Greva la ROMATSA, zborurile au fost anulate. Sute de oameni sunt blocati pe aeroporturi

Greva la ROMATSA, miercuri, zborurile fiind paralizate. Controlorii de trafic au intrat in greva de avertisment, timp de doua ore, dupa ce negocierile purtate luni intre reprezentantii Ministerului Transporturilor si conducerea ROMATSA, au esuat.

Greva de la ROMATSA se desfasoara pe parcursul a doua ore, intre orele 11.00 si 13.00, iar angajatii au obligatia asigurarii a unei treimi din zboruri, prioritate avand urgentele, politia si zborurile SMURD.

Sindicalistii sunt dispusi sa negocieze, insa sunt sanse foarte mici sa se ajunga la un acord cu patronatul. Sute de persoane sunt blocate pe aeroporturi, calatorii fiind nemultumiti ca nu au fost anuntati de aceasta greva.

Ieri, conducerea ROMATSA a purtat discutii, in prezenta secretarului de stat in Ministerul Transporturilor Dragos Titea, insa fara niciun rezultat. Directorul general al ROMATSA a dat o decizie retroactiva prin care a taiat salariile liderilor de sindicat si a marit sporurile unor directori si sefi de tura pentru a convinge oamenii sa renunte la greva de avertisment.

Greva de la ROMATSA este o decizie fara precedent in ultimii 20 de ani. Controlorii din trafic ameninta ca daca nu se ajunge la niciun rezultat in urma negocierilor, vor face greva generala.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale si de subiecte penibile,  te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.