Guvernul a prelungit termenul de inscriere la vot pentru romanii din strainatate

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 12, 2019 15:41
Warning: A non-numeric value encountered in /home3/hotweek/public_html/wp-content/themes/allegro-theme/functions/other.php on line 93

Guvernul a prelungit termenul de inscriere la vot pentru romanii din strainatate

Guvernul Romaniei a adoptat, joi, ordonanta de urgenta care vizeaza prelungirea termenului de inscriere la vot a romanilor din strainatate, de la 11 la 15 septembrie, a anuntat purtatorul de cuvant al institutiei, Nelu Barbu.

„In sedinta de guvern de astazi, la propunerea AEP a fost adoptat un proiect de ordonanta de urgenta privind modificarea si completarea legii 370/2004 pentru alegerea presedintelui Romaniei, modificarea legii 208/2015 privind alegerea senatului si Cdep, precum si pentru organizarea si functionarea AEP precum si unele masuri pentru buna organizare si desfasurare a alegerilor pentru presedintele Romaniei din anul 2019”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu.

Reprezentantul Executivului a precizat si care sunt modificarile adoptate prin OUG:

„Printre aspectele propuse spre reglementare prin acest proiect de ordonanta de urgenta se numara stabilirea datei de 15 septembrie 2019, termen limita pentru inregistrarea cetatenilor romani cu drept de vot din strainatate ca alegator prin corespondenta, respectiv ca aelgatori intr-o sectie de votare organizata in strainatate Sunt regelemntari privind modul inc are sunt desemnati presedintii birourilor electorale de al sectiiel de votare din strainatate si loctiitorii acestora. Termenele la care se faca aceste numiri, de exemplu cu 45 de zile inaintea primei zi de vot in strainatate. Sun cateva obligatii pentru presedintele biroului electoral al sectiei de votare din strainatate, loctiitorul si membrii biroului. De asemenea sunt transmise informatii cu privire la modul in care vor fi remunerate aceste persoane”, a adaugat Nelu Barbu.

Conform unei hotarari de Guvern, romanii din strainatate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidentiale intre 8 si 10 noiembrie, iar la al doilea tur intre 22 si 24 noiembrie.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.