Guvernul Ponta 3 a depus juramantul la Cotroceni. Basescu: Sampanie nu am, premierul mi-a dat buget mic

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 5, 2014 16:46

Guvernul Ponta 3 a depus juramantul la Cotroceni. Basescu: Sampanie nu am, premierul mi-a dat buget mic

Ministrii din Guvernul Ponta 3 au depus juramantul, miercuri seara, la Palatul Cotroceni, acestia fiind investiti in functie de presedintele Traian Basescu. 

Noii ministri au depus juramantul la Cotroceni si tot in aceasta seara s-au reunit la Palatul Victoria intr-o sedinta extraordinara de Guvern, prima a Cabinetului Ponta 3.

La ceremonia de depunere a juramantului, Basescu a salutat revenirea la guvernare a UDMR si a tinut sa faca referire la tineretea care caracterizeaza noul Guvern.

„Tineretea aduce fantezie in exercitiul guvernamental”, iar la final le-a urat succes noilor ministri, spunandu-le: „Sampanie nu am, premierul mi-a dat buget mic. O sa v-o dea la Palatul Victoria”.

„Eu nu pot decat sa inchei prin a va dori mult succes. Salut revenirea la guvernare a UDMR, vechi aliati, si, va pot spune, intotdeauna aliati de nadejde atunci cand te-ai inteles cu ei, o spun din experienta”, a declarat Basescu.

Presedintele s-a declarat impresionat de numarul mare de ministri tineri, notand ca a incercat si el acest lucru. „Cu unii am reusit, cu altii nu. Sper ca premierul fie mai norocos decat mine”, deoarece „tineretea aduce si mai multa fantezie in exercitiul guvernamental, ceea ce, cred eu, e foarte bine”, a mai spus acesta.

PRIMA SEDINTA DE GUVERN

In debutul sedintei extraordinare de Guvern, Ponta a declarat ca maine, in prima sedinta obisnuita de Guvern, se va trece in revista programul de guvernare deja asumat, la care se va veni cu modificari in procent de 1-2%, program de guvernare care va fi asumat in Parlament.

„Avem lucruri importante de facut, maine la ora 12.00 este prima sedinta obisnuita de Guvern. In baza art. 114 din Constitutie, sa ne adresam Parlamentului, pentru ca in termenul prevazut de regulament, sa putem indeplini procedura de angajare a raspunderii Guvernului asupra unui program. Este vorba despre programul activitatilor noastre in perioada urmatoare, 98% e vorba de programul deja adoptat”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.