Guvernul va adopta in sedinta de astazi proiectul de buget pe 2018

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 6, 2017 10:56

Guvernul va adopta in sedinta de astazi proiectul de buget pe 2018

Guvernul Tudose ar urma sa adopte in sedinta de miercuri proiectul de buget pe 2018, dupa care Parlamentul va stabilit calendarul dezbaterilor. Sedinta de Guvern este programata sa inceapa de la ora 14:00.

Guvernul estimeaza o crestere a Produsului Intern Brut (PIB) de 5,5% anul viitor, pana la 907,85 miliarde lei (195,5 miliarde euro), potrivit sintezei proiectului de buget pentru anul viitor, realizata de Ministerul Finantelor, ritm in scadere fata de estimarea Comisiei Nationale de Prognoza (CNP) pentru acest an, de 6,1%.

„Pe data de 6, proiectul de buget va intra in sedinta de Guvern si va fi inaintat Parlamentului. Mai departe, Parlamentul sa faca un calendar”, a afirmat, luni, vicepremierul Marcel Ciolacu.

Intrebat care sunt domeniile care vor beneficia de alocari mai mari, Ciolacu a declarat: „Toate vor avea bugete mai mari. Ministerele, cum sunt investitiile la transporturi, vor avea bugete mai mari, Ministerul Sanatatii va avea buget mult mai mare. Mai ales ca are si componenta de investitii. Educatia va avea buget mai mare si Ministerul de Interne va avea bugetul mai mare fata de anul trecut”.

Marcel Ciolacu a sustinut ca investitiile vor fi mai mari decat anul trecut, iar proiectul de buget se bazeaza pe un PIB mai mare.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.

Ultima ora