Guvernul vrea sa construiasca o noua sala de concerte in Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 30, 2015 17:45

Guvernul vrea sa construiasca o noua sala de concerte in Bucuresti

Guvernul Ciolos va avea ca prioritate construirea unei noi sali de concerte in Bucuresti. Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anuntat luni că proiectul de construire a unei noi sali de concerte in Bucuresti va deveni o prioritate a Guvernului, precizand ca Festivalul Enescu trebuie sa se mute dintr-o sala de congrese intr-o sala de filarmonie.

„Construirea unei noi săli de concerte în București va deveni o prioritate a Guvernului. Am găsit multă înțelegere în acest sens în echipa guvernamentală actuală. (…) Trebuie să încercăm din toate puterile să facem ca el (Festivalul Enescu — n.r.) să se mute dintr-o sală de congrese într-o sală de filarmonie. Într-o sală construită în mijlocul Bucureștiului, cu un proiect de arhitectură nou, cu o acustică special studiată într-una dintre clădirile care va deveni o clădire emblematică a Bucureștiului”, a afirmat Alexandrescu, citat de Agerpres.

Anuntul ministrului Vlad Alexandrescu a fost facut la conferința de presă susținută de directorul artistic al Festivalului Internațional George Enescu 2017, Vladimir Jurowski.

Ministrul Culturii a adăugat că statutul muzicianului în România „ar trebui regândit, adus la o nouă identitate”. „Sunt oameni care trebuie protejați, care trebuie înțeleși și ajutați”.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.