Guvernul vrea sa introduca impozitarea diferentiata pentru anumite venituri. Vezi de cand

Delia Ion
By Delia Ion ianuarie 8, 2017 15:52

Guvernul vrea sa introduca impozitarea diferentiata pentru anumite venituri. Vezi de cand

Guvernul intentioneaza sa introduca impozitarea diferentiata pentru anumite tipuri de venituri, a declarat, duminica, vicepremierul Daniel Constantin la Digi 24. Masura ar putea sa se aplice incepand din 2018, insa Guvernul condus de Sorin Grindeanu nu va modifica cota unica de 16% in integralitate.

Daniel Constantin a precizat ca sunt discutii privind o posibila impozitare progresiva din 2018 aplicata in functie de venituri.

„Aici stiti ca este o discutie, nu neaparat, dar exista o discutie ca din 2018 sa se vina cu acea impozitare, cum sa spun, in functie de veniturile pe care le au cetatenii. Asta este o discutie pe care o vom avea la momentul respectiv”, a spus el.

Aceste discutii ar urma sa aiba loc in cursul anului 2017. Ulterior, intrebat din nou daca se va renunta la cota unica, vicepremierul a precizat ca ea va ramane, dar vor fi introduse noi forme de impozitare pe venit.

„Cota unica ramane, dar sunt alte forme pentru alte tipuri de venituri care se vor lua in calcul”, a explicat el.

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, sustine ca declaratiile facute de premierul Sorin Grindeanu in debutul sedintei de Guvern de vineri confirma faptul ca social-democratii vor sa elimine cota unica si sa introduca o impozitare bazata pe cote progresive.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.