Halep revine pe locul 1 in clasamentul WTA, dupa ce Wozniacki a fost eliminata din turneul de la Doha

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu februarie 18, 2018 12:02

Halep revine pe locul 1 in clasamentul WTA, dupa ce Wozniacki a fost eliminata din turneul de la Doha

Simona Halep va reveni, peste o saptamana, pe primul loc in clasamentul WTA, după ce l-a pierdut în fața Carolinei Wozniacki. Românca va redeveni lider mondial în tenisul feminin, după ce daneza Caroline Wozniacki a fost învinsă în semifinalele turneului de la Doha. Simona Halep, in prezent locul 2 mondial, va redeveni numărul 1 mondial pe 26 februarie. 

Wozniacki, aflata in prezent pe locul 1 WTA, a fost eliminată sâmbătă în semifinalele competiţiei de Petra Kvitova, care a ajuns la a 12-a sa victorie consecutivă. Sportiva din Cehia s-a impus cu 3-6, 7-6, 7-5 şi s-a calificat în finală.
Wozniacki a anunțat însă, înaintea meciului de sâmbătă, că nu va merge nici ea la Dubai, la fel ca Halep.

Deşi a pierdut în semifinale, Wozniacki se va menţine pe prima poziţie mondială, în ierarhia ce va fi publicată luni, cu 8.010 puncte WTA. În acest clasament, Halep, care s-a retras din semifinalele Qatar Open, din cauza unei accidentări, va avea 7.965 de puncte, rămânând pe 2.

Însă daneza va pierde săptămâna viitoare punctele aferente finalei de la Dubai, 585, disputată anul trecut, când turneul din Emiratele Arabe United era de categorie Premier 5. Turneele de la Doha şi Dubai alternează an de an categoria, Premier (470 depuncte pentru victorie) cu Premier 5 (900 de puncte pentru victorie). Astfel, Wozniacki va pierde 585 de puncte, cât a reprezentat finala jucată anul trecut la Dubai şi pierdută cu 4-6, 2-6, în faţa ucrainencei Elina Svitolina, și va rămâne cu 7.425 de puncte, scrie News.ro.

În aceste condiţii, Simona Halep va începe la 26 februarie a 17-a săptămână ca lider WTA. Ea a urcat pe această poziţie la 9 octombrie 2017 şi a părăsit-o la 29 ianuarie, după ce a pierdut finala Australian Open, în faţa Carolinei Wozniacki.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.