Impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus de Guvern. Premierul Mihai Tudose explica de ce

Delia Ion
By Delia Ion iulie 12, 2017 11:04

Impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus de Guvern. Premierul Mihai Tudose explica de ce

Impozitul pe cifra de afaceri nu poate fi introdus, a anuntat premierul Mihai Tudose dupa intrevederea avuta marti cu liderii europeni la Bruxelles. “Am reiterat foarte ferm ca NU vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri”, a spus premierul, adaugand ca nu se va implementa o masura care sa rezolve un caz si sa strice buna functionare a altor agenti economici corecti.

Mihai Tudose a tinut sa sublinieze ca Guvernul nu va introduce impozitul pe cifra de afaceri si a adaugat ca Romania ramanand predictibila in ceea ce priveste sistemul financiar-fiscal.

“Am reiterat, din nou, foarte ferm, ca nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, ca suntem predictibili in ceea ce priveste sistemul financiar-fiscal si ca din tot ceea ce inseamna simularile noastre de acum si asteptarile noastre vom ramane in tinta de 3%”, a declarat prim-ministrul, la Bruxelles.

Premierul Romaniei a afirmat ca devine din ce in ce mai clar ca impozitul pe cifra de afaceri “nu poate fi introdus”.

“Am atins subiectul cu domnul presedinte Juncker asupra unei directive europene de anul trecut, care prevede, printre altele, un efort conjugat al statelor europene de transparenta si interconectivitate pe informatii financiare pe multinationale sau firme care isi externalizeaza profitul, ducand la diminuarea artificiala a profitului si a bazei de impozitare. Este o directiva importanta, pe care va trebui sa o implementam oricum, dar aici vorbim despre principiul ca fiecare agent economic sa-si plateasca impozitul acolo unde obtine profitul, iar ce vorbeam noi inainte este un pic pe langa acest subiect, pentru ca el nu-si mai externalizeaza profitul, ci il ascunde in afara UE. Si domnia sa are dreptate cand spune ca trebuie sa gasim mecanisme aici, dar nu o sa implementam nimic care sa rezolve un caz si sa strice buna functionare a altor agenti economici corecti”, a aratat Tudose.

Vezi si: Impozitul pe cifra de afaceri ar provoca un val de falimente si va stimula evaziunea fiscala 

Impozitul pe cifra de afaceri va provoca un val de falimente si va stimula evaziunea fiscala 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.