Impozitul pe profit va fi inlocuit cu un impozit pe cifra de afaceri a firmelor de la 1 ianuarie 2018

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iunie 29, 2017 13:22

Impozitul pe profit va fi inlocuit cu un impozit pe cifra de afaceri a firmelor de la 1 ianuarie 2018

Modificare importanta in noul program de guvernare al Guvernului Mihai Tudose, care va avea impact asupra tuturor firmelor din Romania. Potrivit documentului, impozitul pe profit va disparea si va fi inlocuit cu un impozit pe cifra de afaceri a firmelor.

Programul de guvernare al Cabinetului Tudose prevede, printre altele, ca firmele nu vor mai fi taxate functie de profiturile pe care le obtin, ci in functie de cifra de afaceri.

“Vom introduce impozitarea veniturilor pentru toate companiile din Romania, (impozit pe cifra de afaceri) incepand cu 01 ianuarie 2018. Acest impozit va inlocui impozitul pe profit si va avea 2 sau 3 trepte de impozitare”, se scrie in programul de guvernare al Guvernului Mihai Tudose.

Romania va impune noi reguli de impozitare mai stricte pentru companii

PSD a adus modificari la programul de guvernare dupa schimbarea lui Grindeanu din functia de prim-ministru cu Mihai Tudose

Cotele acestor doua-trei trepte de impozitare nu sunt precizate in document. Masura va afecta in special afacerile care au cifra de afaceri mare dar lucreaza, din cauza specificitatii sectorului sau a altor factori cu marje mici de profit.

Un exemplu ar putea fi in sectorul supermarketurilor, un tip de business care, in general, lucreaza cu cifre de afaceri enorme, dar cu rate de profit mici pentru ca este o afacere intr-un domeniu de obicei foarte competitiv.

Senatorul PNL Florin Citu spune ca aplicarea acestei masuri va determina companiile sa-si mute sediile in alte tari ale blocului economic european.

De interes: LEGEA INSOLVENTEI PERSOANELOR FIZICE 2017 – La 1 august intra in vigoare legea insolventei. Vezi care sunt formele procedurii de insolventa

LEGEA PREVENTIEI 2017. De cand intra in vigoare prevederile din Legea preventiei si ce nereguli se incadreaza la Avertisment

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.