7.6 C
România
24 februarie 2021
Impozitul zero pentru salariile sub 2.000 de lei nu se aplica in 2018, impozitul pe venit scade la 10% de la 1 ianuarie 2018
Breaking News

Impozitul zero pentru salariile sub 2.000 de lei nu se aplica in 2018, impozitul pe venit scade la 10% de la 1 ianuarie 2018

Impozitul zero pentru salariile sub 2.000 de lei nu se va aplica in 2018, cum este prevazut in programul de guvernare PSD – ALDE, insa impozitul pe venit va scadea de la 16% la 10% de la 1 ianuarie 2018, a declarat ministrul Finantelor, Ionut Misa, intr-o interventie la Antena 3.

Ionut Misa a recunoscut miercuri seara ca impozitul zero pentru salariile mai mici de 2.000 de lei nu va fi implementat in 2018, asa cum prevede programul de guvernare al Coalitiei si a anuntat o taxa de solidaritate de 2%.

Incepand cu 2018, impozitul va scadea de la 16 la 10% „pentru absolut toate veniturile”, concomitent cu reducerea si transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat.

Intrebat ce se intampla cu impozitul zero pentru salariile mai mici de 2.000 de lei, Ionut Misa a raspuns: „Aceasta masura nu va fi implementata in aceasta perioada si pana la sfarsitul anului„. In schimb, va exista o „taxa de solidaritate” de „2% care va reveni angajatorului„.

Detalii despre taxa de solidaritate oferite de Ministerul Finantelor

Ionut Misa a vorbit si despre faptul ca pentru „categoriile de munca clasa I si a II-a” angajatorul va avea in continuare obligatia sa plateasca contributiile.

Scade impozitul pe venit de la 16% la 10%. Aceasta masura va intra in vigoare de la 1 ianurie 2018 pentru absolut toate veniturile, toate categoriile de venituri prevazute de Codul Fiscal. Masura se realizeaza cumulativ cu reducerea contributiilor si cu transferul contributiilor de la angajator la angajat. Ramane in continuare obligativitatea ca angajatorul sa declare la stat suma reprezentand contributiile angajatului, angajatul nu are nicio obligatie in plus. De asemenea, se reduc contributiile sociale de la 39% la 35%„, a explicat ministrul Finantelor.

Intrebat despre masura promisa de impozit zero pentru salariile sub 2.000 de lei, Ionut Misa a raspuns: „Aceasta masura nu va fi implementata in aceasta perioada si pana la sfarsitul anului„.

Ionut Misa a anuntat si o alta masura: „Vom mai avea o taxa, pe care o vom numi taxa de solidaritate sau asa ceva, nu ne-am decis inca, de 2%, care va reveni angajatorului„.

Stiri pe aceeasi tema

Tudorel Toader, rectorul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, propus ca ministru al Justitiei

Cristiana Petrariu Bota

Joia Mare – Traditii si obiceiuri. Astazi se vopsesc ouale, iar crestinii care s-au spovedit se impartasesc

Cristiana Petrariu Bota

Spitalul Matei Bals este singurul din Europa care participa la studiul clinic cu anticorpi monoclonali, terapie administrata si lui Trump

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult