Incendiu la Notre-Dame din Paris. Papa Francisc a transmis un mesaj de la Vatican prin intermediul purtatorului de cuvant

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 16, 2019 14:18

Incendiu la Notre-Dame din Paris. Papa Francisc a transmis un mesaj de la Vatican prin intermediul purtatorului de cuvant

Papa Francisc a anuntat ca se roaga pentru catolicii din Franta si pentru locuitorii Parisului dupa incendiul care a devastat o parte din catedrala Notre-Dame, simbol al crestinismului si al poporului francez, relateaza dpa. Fatada si turnurile catedralei Notre-Dame au fost pana la urma salvate, dupa incendiul devastator izbucnit luni seara, anuntul fiind facut chiar de presedintele Frantei, Emmanuel Macron.

„Papa Francisc este aproape de Franta, se roaga pentru catolicii francezi si pentru locuitorii Parisului socati de teribilul incendiu care a devastat #Catedrala Notre-Dame. El se roaga pentru toti cei care se lupta sa rezolve aceasta situatie tragica”, a declarat purtatorul de cuvant al Vaticanului, Alessandro Gisotti, intr-un mesaj pe Twitter.

Faimosul monument parizian a fost devastat timp de 16 ore de un incendiu violent, care i-a afectat puternic structura si a facut sa se prabuseasca turla sa in forma de sageata, cu o inaltime 93 de metri.

Catedrala, care dateaza din secolul al XII-lea, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO care atragea milioane de turisti in fiecare an.

Poti citi si: Fatada catedralei Notre Dame din Paris a fost salvata. Ar putea, oare, aceasta nenorocire, sa-i resudeze pe francezi ca natiune?

 

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.