INCIDENT TERORIST LONDRA. O duba a intrat in plin intr-un grup de credinciosi musulmani

Delia Ion
By Delia Ion iunie 19, 2017 11:21

INCIDENT TERORIST LONDRA. O duba a intrat in plin intr-un grup de credinciosi musulmani

Nou incident de natura terorista la Londra. Evenimentul a avut loc in apropierea moscheii Finsbury Park din nordul Londrei acolo unde o dubita a intrat in plin intr-un grup de aproximativ 15 persoane iesite de la o procesiune care a avut loc in timpul Ramadanului, in jurul orei locale 00:20 (02:20 ora Romaniei).

Atentatul s-a soldat cu un mort si zece raniti conform informatiilor oficiale oferite publicitatii de autoritatile centrale. A existat un singur suspect, soferul dubitei, care a fost prins imediat de doi martori ai evenimentului. Imamul moscheii Finsbury Park, Mohammed Mahmoud, s-a implicat si el in evenimentele care au urmat incidentului, protejandul pe suspect pana la sosirea politiei de furia credinciosilor musulmani care doreau sa-si faca singuri dreptate.

Martorii povestesc ca in momentul in care a produs atacul, suspectul ar fi strigat: „Voi omori toti musulmanii inainte sa ne mai atace”.

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a descris incidentul ca fiind unul „teribil”. „Toate gandurile mele se indreapta catre cei raniti si celor dragi lor. Autoritatile se afla la fata locului”, a spus Theresa May.

Jeremy Corbyn, liderul partidului Laburist, a transmis un mesaj de incurajare pe Twitter, declarandu-se socat de incident.

„Vestea incidentului din Finsbury Park m-a socat. Tin legatura cu politia, reprezentatii moscheilor si consiliul municipal Islington. Gandurile mele se indreapta catre cei raniti si catre comunitatea afectata de acest eveniment tragic”.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.