Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza costul creditelor in lei, a crescut la 2,22%

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 5, 2017 11:55

Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza costul creditelor in lei, a crescut la 2,22%

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut marţi, 5 decembrie, la 2,22%, de la 2,21%, cât a fost cotat luni. Totodata, indicele la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut la 2,37%, de la 2,36% luni.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, s-a menţinut constant la 2,35%. Indicatorul ROBOR la 3 luni, referinţa pentru majoritatea creditelor în lei, s-a majorat de 2,4 ori în această toamnă, ajungând la sfârşitul lunii noiembrie la 2,2%.

La începutul lunii septembrie, ROBOR la 3 luni a fost 0,92%, iar la începutul anului nivelul indicatorului era de 0,87%. Valoarea de 2,2% nu a mai fost atinsă din octombrie 2014 de indicatorul ROBOR la 3 luni.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.