10.8 C
România
1 octombrie 2020
Presedintele Romaniei le-a cerut liderilor UE crearea unor coridoare umanitare pentru repatrierea romanilor blocati in strainatate
Breaking News Politica

Iohannis a anuntat ca va sesiza CCR cu privire la bugetul pe 2019: Bugetul rusinii nationale, asta este bugetul propus pentru 2019. Un buget nerealist, supraevaluat si intarziat

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat vineri la Palatul Cotroceni ca va sesiza Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) cu privire la bugetul pe 2019. Seful statului a caracterizat bugetul celor de la PSD pe anul 2019 drept „bugetul rusinii nationale”, nerealist, supraevaluat si intarziat, mentionand ca social-democratii nu guverneaza pentru romani, ci pentru Dragnea. 

Iohannis a atras atentia ca exista aspecte de neconstitutionalitate in acest buget, explicand ca nu sunt respectate obligatii asumate de Romania fata de UE, se incalca unele drepturi fundamentale, se ignora rolul Consiliului Fiscal si se aduce atingere principiului descentralizarii si subsidiaritatii.

Va prezentam mai jos principalele declaratii ale presedintelui Klaus Iohannis:

Un lucru este clar: guvernarea PSD a esuat. In spitale, probleme peste probleme. Educatia este subfinantata. Economia Romaniei e bulversata, mai ales dupa OUG 114. De autostrazi nici nu poate fi vorba. Despre justitie, intreaga guvernare pesedista a fost un asalt asupra justitiei si a statului de drept din Romania, cu obiectivul clar din partea PSD de a pune mana pe justitie, de a politiza justitia, ca ei sa-si rezolve dosarele penale.

PSD-ul nici nu guverneaza pentru romani, pentru Romania, ci pentru Dragnea. PSD-ul este incompetent si incapabil sa conduca Romania.

Bugetul rusinii nationale, asta este bugetul propus pentru 2019. Un buget nerealist, supraevaluat si intarziat. Cu acest buget, PSD incearca sa acopere nereusitele multiple din timpul guvernarii de pana acum. Ei l-au numit bugetul investitiei. Asta este prima mare minciuna din buget.

De ce a intarziat PSD-ul bugetul trei luni de zile, in 15 noiembrie trebuia prezentat in Parlament bugetul. Ei nu vor sa se realizeze investitii, pentru ca nu au bani. De aceea, au intarziat bugetul cu trei luni de zile.

Astia nici nu vor sa realizeze spitalele, nu vor sa faca investitii publice, promit, dar nu fac. In schimb, daca e vorba despre ei, au de unde. PSD-ul a avut grija sa aloce sume imense, sume imense, pentru finantarea partidelor politice. 150 de milioane va primi PSD-ul din finantarea partidelor, 150 de milioane din 270 de milioane propuse pentru finantarea partidelor, de 20 de ori mai mult decat in anul trecut. Pentru asta au bani.

O victima sigura a acestui buget este administratia locala. Comunitatile locale primesc un miliard de lei mai putin decat in anul trecut. Cum sa lucreze primariile fara acesti bani, cum sa-si realizeze investitiile? Primariile vor trebui sa abandoneze investitii locale importante, pentru a face fata acestui buget.

Exista si aspecte de neconstitutionalitate in acest buget, bugetul rusinii nationale nu doar ca pune in pericol economia, are aspecte clare de neconstitutionalitate. Nu se respecta obligatii asumate de Romania fata de UE, se incalca unele drepturi fundamentale, s-a ignorat rolul Consiliului Fiscal, se aduce atingere principiului descentralizarii si subsidiaritatii.

Pentru toate acestea, voi sesiza astazi CCR pe bugetul 2019, bugetul rusinii nationale.

Stiri pe aceeasi tema

Victor Negrescu, inaintea sedintei CEx a PSD: Principala preocupare trebuie sa fie actul de guvernare

Ioana Badulescu

Reportaj L’Express despre situatia dramatica din Rep. Moldova chiar in ziua in care Vlad Filat a fost retinut la Chisinau

Cristiana Petrariu Bota

INS: Rata inflatiei a fost de 1,2% in august. BNR estimeaza pentru finalul anului 2018 o rata a inflatiei de 3,2%

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult