Iohannis, despre remanierea Guvernului: Am discutat cu premierul Tudose, vrea o echipa performanta. Daca si acest guvern ar cadea, ma intreb daca PSD ar mai avea capacitatea sa guverneze

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 12, 2017 12:14

Iohannis, despre remanierea Guvernului: Am discutat cu premierul Tudose, vrea o echipa performanta. Daca si acest guvern ar cadea, ma intreb daca PSD ar mai avea capacitatea sa guverneze

Presedintele Klaus Iohannis a comentat joi, dupa lansarea Ford EcoSport de la Craiova, subiectul remanierii Guvernului condus de Mihai Tudose. Seful statului a precizat ca a discutat cu premierul Tudose inainte de lansarea de la Craiova si a precizat ca Tudose vrea o echipa performanta. „Premierul este de buna-credinta, vrea sa aiba o echipa performanta, astept ca PSD sa vina cu rezultate”, a spus presedintele, care a adaugat ca daca si acest guvern ar cadea, atunci isi ridica intrebarea daca PSD ar mai avea capacitatea sa guverneze in continuare.

„Am discutat cu premierul si mi-a prezentat optiunile domniei sale, dar aceste lucruri nu le voi anunta eu. Cred ca premierul e de buna credinta si doreste sa aiba o echipa performanta. Si romanii si eu dupa aproape 1 an de la castigarea alegerilor, asteptam ca PSD sa vina cu niste rezultate. Daca pentru asta e nevoie de o remaniere, da. Asteptam cu mare interes rezultatele”, a spus Klaus Iohannis.

Presedintele a facut referire si la consecintele negative pe care le are o criza politica in economie si facut apel la PSD sa linisteasca lucrurile. Totodata, Iohannis a precizat ca un guvern tehnocrat nu ar fi o solutie potrivita pentru Romania.

Orice criza politica are consecinte negative. Se vede limpede ca in economie a aparut o neliniste profunda, aau fost anuntate intr-un ritm ametitor noi si noi masuri in domeniul fiscal. Este cazul sa se linisteasca lucrurile, sa se intre intr-o zona de stabilitate. Avem o crestere economica, ea se datoreaza consumului. Pana aici toate bune, insa daca vrem sa avem in continuare, trebuie sa trecem la masuri predictibile care aduc dezvoltare pe termen mai lung. Premierul vrea o echipa performanta. Daca si acest guvern ar cadea, atunci cu siguranta ar trebui sa imi pun intrebarea daca PSD ar mai avea capacitatea sa guverneze. Deocamdata nu suntem in aceasta situatie. Un guvern tehnocrat nu cred ca ar fi o solutie. Un guvern de tehnocrati nu e o solutie pe termen lung, asta am spus-o si atunci. Acum suntem la putin timp dupa alegeri, avem un partid care a castigat alegerile, acum nu are decat sa guverneze. Sa-si faca treaba, sa guverneze si sa aduca rezultate. Mesajul meu e sa-si vada de treaba, sa produca rezultate si sa avem o dezvoltare sustenabila„, a spus seful statului.

Important e sa avem o echipa guvernamentala fara probleme de integritate. Persoanele cu probleme penale nu au ce cauta in functiile statului. In politica nu functioneaza prezumtia de nevinovatie asa cum functioneaza in justitie. Pentru un politian care merge in fata poporului conteaza integritatea, sa nu fie suspectat de nimic”, a adaugat Klaus Iohannis.

Amintim ca preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Mihai Tudose au discutat, joi dimineaţă, la Craiova, înainte de a începe lansarea modelului Ford EcoSport, la care participă amândoi, tema abordată fiind cel mai probabil despre remanierea anunţată de prim-ministru.

Inainte de declaratiile facute de Klaus Iohannis pe tema remanierii guvernamentale, cei doi au avut o scurtă discuţie despre situaţia politică din PSD, după care au intrat în hala unde are loc lansarea producţiei pentru cel mai nou model al companiei – Ford EcoSport.

Premierul Mihai Tudose a avut şi marţi o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, la Antena 3, că a invocat posibilitatea de a demisiona de la conducerea Guvernului, într-un cerc restrâns, de numai câteva persoane, Tudose precizând, totodată, că relaţia nu Dragnea nu este ”într-un moment fericit”.

Totodată, premierul a declarat că va face „o mini remaniere” care va viza mai mulţi miniştri „cu probleme de percepţie la nivelul opiniei publice şi, în unele situaţii, la nivelul Comisiei Europene”. Ilan Laufer şi Răzvan Cuc s-ar afla pe lista remaniabililor premierului Mihai Tudose, potrivit unor surse.

Cei trei membri ai guvernului cap de listă la remaniere sunt şefii de portofolii cu probleme penale, Viorel Ilie, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, şi Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.

Pe surse au apărut, însă, şi alte nume care s-ar afla pe „lista neagră” a lui Tudose: Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, şi Răzvan Cuc, de la Ministerul Transporturilor.

Miercuri, Sevil Shhaideh anunţa că decizia sa referitoare la demisie este deja luată şi că ea va fi comunicată în CEX. „Eu cred că sunt acelaşi om, am respectat întodeauna partidul şi cel care m-a pus în funcţia de mininistru este CEx-ul şi decizia mea, care este luată, va fi comunicată mâine în CEx. Permiteţi-mi să nu fac afirmaţii despre poziţia mea pe scările DNA sau pe stradă”, a declarat Sevil Shhaideh, la ieşirea de la DNA.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.