Ionut Rudeanu a fost arestat preventiv. Ginerele lui Blaga este acuzat de evaziune fiscala

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 22, 2015 16:32

Ionut Rudeanu a fost arestat preventiv. Ginerele lui Blaga este acuzat de evaziune fiscala

Ionut Rudeanu, ginerele co-preşedintelui PNL Vasile Blaga, a fost arestat preventiv. Judecătorii de la Tribunalul București au decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Andrei Rudeanu, într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală. Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitivă şi poate fi contestată. 

Rudeanu este acuzat de evaziune fiscală, iar prejudiciul estimat în acest dosar este de aproximativ două milioane şi jumătate de lei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2010 – 2014, persoanele vizate, printre care şi reprezentanţii unei societăţi prestatoare de servicii de protecţie şi pază, ar fi desfăşurat tranzacţii comerciale fictive cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale.

Vezi si: Ce suspecteaza anchetatorii in cazul ginerelui lui Vasile Blaga

Prejudiciul creat bugetului de stat, calculat pe baza datelor şi probelor administrate în cauză, se ridică la valoarea de aproape 2 milioane şi jumătate de lei.

Procurorii au perchezitionat, ieri, vila din Buftea in care Ionut Rudeanu locuieste impreuna cu sotia sa, Agathe, fiica fostului ministru de Interne. Procurorii Curtii de Apel Bucuresti au decis sa-l retina pentru 24 de ore pe ginerele lui Vasile Blaga, Ionut Rudeanu. Barbatul in varsta de 31 de ani, de profesie medic stomatolog, a avut de dat explicatii intr-un dosar de evaziune fisacala.

Co-presedintele PNL i-ar fi cerut tanarului sa nu mai calce pe la el, dupa ce ar fi vazut contractele incheiate de acesta cu statul. Firma lui Rudeanu ofera servicii de paza si este abonata la contracte cu bani publici mai ales dupa anul 2011. Atunci, Rudeanu s-a insurat cu Agathe, fiica cea mare a fostului ministru de interne. Demnitarul parea nemultumit de situatie inca de acum un an.

„E casatorit cu fiica mea, am un nepot foarte reusit, eu nu pot sa ma duc mai departe. Stiu ca e foarte greu ca lumea sa ma creada, asta i-am si spus-o intre patru ochi: poti sa-ti dai seama ca nimeni nu crede ca daca n-ai fi ginerele meu ai lua contractele respective?. Ar putea sta in banca lui, ca are destul de lucru”. (Sursa: Hotnews)

Si totusi, nu a stat. Firma, dar si locuinta i-au fost vizitate de procurori. Procurorii vorbesc despre un prejudiciu de aproximativ 500.000 de euro chiar daca acesta va fi confirmat ar putea fi recuperat foarte usor prin valorificarea acestei vile situate pe malul lacului Buftea in care locuiesc ginerele lui Vasile Blaga si fiica politicianului.

Procurorii Curtii de apel Bucuresti il acuza pe Ionut Rudeanu ca ar fi incheiat contracte fictive prin firma sa de paza tocmai ca sa plateasca impozite si taxe mai mici. Cand s-au casatorit civil, Agathe Blaga si Ionut Rudeanu au fost cununati de primarul sectorului 2 Neculai Ontanu. Au urmat cununia religioasa oficiata la Biserica Sfantul Elefterie si o petrecere eleganta la Palatul Stirbey din Buftea de la care a lipsit insa invitatul de onoare, presedintele de-atunci, Traian Basescu.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.