Kovesi a primit votul Uniunii Europene pentru numirea in functia de procuror sef al Parchetului European

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 19, 2019 15:47

Kovesi a primit votul Uniunii Europene pentru numirea in functia de procuror sef al Parchetului European

Consiliul Uniunii Europene a votat joi pentru numirea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror sef al Parchetului European. Kovesi este prima persoana care va ocupa aceasta functie, nou infiintata. Urmeaza si un vot in Consiliul European, dar acesta este o formalitate, numirea lui Kovesi in functie este deja o certitudine. Votul a fost covarsitor in favoarea Laurei Codruta Kovesi, cu 17 pentru dintr-un total de 22. 

Presedintele PSD, Viorica Dancila, anuntase miercuri seara ideea ca Guvernul nu o sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef european, precizand ca, joi, ambasadorul Romaniei la Uniunea Europeana va vota impotriva fostului procuror-sef DNA.

Siegfried Muresan, europarlamentar PNL si vicepresedinte al grupului PPE, a declarat ca marti a avut loc o runda foarte importanta de negocieri intre reprezentantii Parlamentului European si ai Consiliului Uniunii Europene pe tema desemnarii procurorului-sef european.

”Joi, Consiliul Uniunii Europene va discuta din nou subiectul si se poate sa avem o decizie. Daca va exista o decizie joi, cu siguranta va fi favorabila candidatei noastre”, spunea Muresan dupa sedinta PPE.

Presedintele USR, Dan Barna, a dat publicitatii un mesaj de sustinere pentru Laura Codruta Kovesi.

”Coruptia va fi infranta! In urma cu un an si dupa hartuieli necontenite, Liviu Dragnea isi impunea vointa si reusea sa o indeparteze pe Laura Codruta Kovesi de la DNA. Atunci cand presedintele Iohannis a semnat decretul de revocare eram in timpul campaniei de strangere de semnaturi pentru initiativa #farapenali. A fost unul dintre momentele care ne-au intarit hotararea sa nu dam inapoi niciun milimetru. “Coruptia poate fi infranta”, a spus atunci doamna Kovesi. Ea a spus-o de la DNA, noi am spus-o din strada. Asa am ajuns un milion semnaturi pentru #farapenali. Laura Codruta Kovesi este un om cu o misiune: dreptatea. USR si PLUS i-au fost alaturi anul trecut si ii sunt si azi sa-si duca, pana la capat, misiunea. O vom sustine sa obtine mandatul de procuror european, cu regretul ca, fara ea, lupta anticoruptie din Romania se intoarce la vamesii care iau spaga 70 de euro. Da, s-a intamplat zilele astea! Kovesi va continua sa lupte pentru dreptate la nivel european. Cu sprijinul nostru neconditionat”, a declarat presedintele USR.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.