Legea defaimarii a fost respinsa, Dragnea anunta ca va reveni cu proiectul

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 17, 2016 15:40

Legea defaimarii a fost respinsa, Dragnea anunta ca va reveni cu proiectul

Legea defaimarii a fost respinsa, miercuri, in Camera Deputatilor, desi initial s-a anuntat adoptarea proiectului. Votul final pe legea defaimarii a fost contestat, iar presedintele de sedinta, deputatul PSD Florin Iordache, a anuntat ca legea nu a intrunit conditiile pentru adoptare.

Deputatul PSD, Liviu Dragnea, sustine ca va reveni cu proiectul legislativ. El a declarat in plen sa se constate ca legea defaimarii a picat la vot, pentru ca nu doreste ca actul normativ pe care l-a initiat sa fie pus sub semnul intrebarii sub aspectul regulamentului si a precizat ca va reinitia o lege cu acelasi continut.

Lierul social-democratilor a pus pe seama sistemului electronic problemele legate de decizia finala in cazul Legii Defaimarii.

Citeste si: Legea defaimarii initiata de Dragnea vs controlul ideologic asupra educatiei scolare

“Din cauza acestui sistem o lege trece sau pica” a spus el, precizand ca, se pare, ca deciziile nu le mai iau parlamentarii, ci cartele electronice. “Nu vreau ca aceasta lege sa fie votata prin asa zise incalcari ale regulamentului”, a mai spus Dragnea.

In final, presedintele de sedinta Florin Iordache a contabilizat prezenta din sala si votul deputatilor si a afirmat ca “legea nu a trecut”. “Prezenta in sala 315, voturi pentru 152, impotriva 105, abtineri 24. In consecinta, legea nu a trecut”, a anuntat Florin Iordache.

Alina Gorghiu a luat cuvantul si i-a cerut lui Liviu Dragnea sa nu isi incurajeze colegii sa incalce regulamentul si sa insiste pe reluarea votului. Totodata, ea le-a mai cerut parlamentarilor sa intrerupa “aceasta sarada”, sa reia anuntul si sa precizeze ca votul nu a trecut.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.