LEGEA PENSIILOR MILITARE, discutata in sedinta coalitiei de guvernare PSD – ALDE

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 31, 2017 10:37
Warning: A non-numeric value encountered in /home3/hotweek/public_html/wp-content/themes/allegro-theme/functions/other.php on line 93

LEGEA PENSIILOR MILITARE, discutata in sedinta coalitiei de guvernare PSD – ALDE

LEGEA PENSIILOR MILITARE se afla pe ordinea de zi in sedinta de luni a coalitiei de guvernare PSD – ALDE. Liderii celor doua formatiuni politice intra in sedinta, de la ora 12.00, subiectele discutiei fiind activitatea Guvernului condus de Mihai Tudose, precum si modificarea Legii pensiilor militare.

Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a declarat duminica, la Realitatea TV, ca va participa la sedinta de luni a coalitiei de guvernare, unde va prezenta situatia pensiilor militare. El a explicat ca algoritmul de calcul al pensiilor militare nu se va schimba, dar exista discutii la nivelul Guvernului pentru a se face “corectiile necesare” la pensiile extrem de mari din sistem, care ajung pana la 35.000 lei pe luna, ceea ce “nu este o normalitate”.

Intrebat despre ce modificari se pregatesc la Legea pensiilor militare, ministrul Apararii a dat exemplul pensiilor care ajung pana la 35.000 lei pe luna, ceea ce, in opinia sa, nu este normal.

Citeste si: Legea pensiilor speciale pentru militari, politisti si servicii secrete va fi modificata de Guvern

La randul sau. ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a precizat ca Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta care va fi adoptata in cursul acestei saptamani care va schimba modul de actualizare a tuturor pensiilor speciale, nu doar ale celor militare.

Este vorba despre pensiile care nu se bazeaza pe principiul contributivitatii si care nu vor mai fi indexate in functie de salariile celor aflati in activitate, ci doar cu rata inflatiei. Termenul de aplicare a ordonantei va fi de 15 septembrie, data pana la care cei care doresc se pot pensiona in conditiile aflate in vigoare.

Ministrul Muncii a subliniat ca nicio pensie aflata in plata nu va fi redusa. De asemenea, ordonanta va fi aplicata din 15 septembrie.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.