LEGEA PREVENTIEI – Noul Guvern va adopta de urgenta noi masuri pentru firme, in sprijinul oamenilor de afaceri

Delia Ion
By Delia Ion ianuarie 3, 2017 13:23

LEGEA PREVENTIEI – Noul Guvern va adopta de urgenta noi masuri pentru firme, in sprijinul oamenilor de afaceri

Noul Guvern Grindeanu va adopta noi masuri pentru firme, menite a veni in sprijinul oamenilor de afaceri. Printre primele masuri care urmeaza a fi adoptate de premierul Sorin Grindeanu se numara adoptarea in regim de urgenta a legii preventiei.

Legea preventiei prevede clar ca impotriva oamenilor de afaceri si a firmelor nu vor mai putea fi luate masuri punitive si amenzi „din prima”. In cazul unui control, vor fi stabilite neregulile si se va da un termen pentru remedierea acestora.

Daca problemele nu sunt remediate la termen, abia atunci se pot institui masuri punitive. Legea preventiei ar urma sa prevada termene pentru remedierea problemelor de o luna, 3 luni, 6 luni sau chiar 9 luni.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, aseara, ca Legea preventiei va fi adoptata in primul trimestru din 2017, precizand ca relatia dintre stat si mediul de afaceri trebuie schimbata complet

Prin Legea preventiei nu se va mai putea impune o masura punitiva unei firme inainte de dispunerea unei „masuri de preventie”, prin care respectiva firma sa fie avertizată ca procedează gresit.

Liderul PSD a afirmat ca „relatia dintre stat si oamenii de afaceri trebuie schimbata complet” in asa fel incat „statul sa nu mai fie agresiv cu firmele”.

Iti recomandam si: ANAF a stabilit procedura pentru contribuabilii care se sustrag de la obligatia depunerii declaratiilor

SALARIZARE 2017. Unii angajati vor primi cate 400 de lei in plus la salariu. Vezi daca te incadrezi

TAXA AUTO 2017. ANAF a decis cum se poate recupera taxa de poluare

NOUL COD FISCAL 2017: Taxe si impozite eliminate sau reduse de la 1 ianuarie

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.