Felix Banila este noul procuror-sef al DIICOT, presedintele Iohannis a semnat astazi decretul
Breaking News

LEGEA SALARIZARII, promulgata de presedintele Iohannis: PSD-ALDE au obligatia sa se asigure ca legea salarizarii va avea rezultate conform promisiunilor facute

LEGEA SALARIZARII a fost promulgata, miercuri, de presedintele Klaus Iohannis, care a tinut sa sublinieze ca PSD-ALDE au obligatia sa se asigure ca legea salarizarii unitare va avea rezultate conform promisiunilor facute, fara sa creeze dezechilibre. „Este necesara cresterea veniturilor, dar coalitia de guvernare trebuie sa se asigure ca legea va produce rezultate fara a genera dezechilibre”, a aratat seful statului intr-un comunicat transmis de Administratia Prezidentiala.

SALARIZARE 2017. Astfel, Klaus Iohannis a semnat, astazi, decretul de promulgare al Legii salarizarii, pentru ca exista necesitatea cresterii veniturilor si eliminarea inechitatilor, dar coalitia de guvernare are obligatia sa se asigure ca aceasta va produce efectele promise, fara a genera dezechilibre in economie. In acest sens, aplicarea legii trebuie corelata cu angajamentele Romaniei din Pactul de Stabilitate si Crestere, in vederea pastrarii deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB, mai arata documentul.

SALARIZARE 2017Presedintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea cresterii veniturilor pentru imbunatatirea nivelului de trai, dar si introducerea unui cadru legislativ care sa elimine inechitatilor.

„Este evident faptul ca Romania are nevoie de un cadru legislativ care sa introduca ordine in sistemul public de salarizare, astfel incat sa fie eliminate inechitatile si disfunctionalitatile salariale. In acelasi timp, Presedintele Romaniei sustine necesitatea unei cresteri sustenabile a salarizarii in sectorul bugetar, care sa asigure motivatiile adecvate si performantele necesare din partea tuturor beneficiarilor”.

SALARIZARE 2017 – 2018. Toate salariile vor fi majorate cu 25% de la 1 ianuarie 2018, o crestere mai mare este prevazuta in invatamant si sanatate

GRILA SALARIZARE 2017 – 2022. Ministerul Muncii a anuntat prevederile din noua grila de salarizare. Toate salariile cresc cu 25% din ianuarie 2018

Totodata, presedintele Romaniei spune ca PSD si ALDE sunt responsabile sa asigure „dezvoltarea echilibrata si sa concilieze obiectivul de crestere a salariilor cu cel de pastrare a stabilitatii macroeconomice si bugetare a Romaniei”, iar „aspectele problematice ale legii se impun a fi corectate de Guvern si Parlament de-a lungul perioadei de aplicare a legii”.

„Coalitia aflata la guvernare are obligatia sa se asigure ca legea salarizarii va produce rezultate conform promisiunilor facute, fara a genera dezechilibre in economie si implicatii negative asupra bugetului public. In acest sens, aplicarea legii trebuie corelata cu angajamentele Romaniei din Pactul de Stabilitate si Crestere, in vederea pastrarii deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB”, arata comunicatul de presa al Administratiei Prezidentiale.

Presedintele mai spune ca legea nu ar trebui sa creeze alte probleme si nu in ultimul rand „toate ajustarile ulterioare trebuie sa fie facute in mod transparent, credibil si responsabil, fara a fi afectate alte sectoare importante pentru dezvoltarea economiei”.

Stiri pe aceeasi tema

Moody’s mentine calificativul BBB-/A-3 si reconfirma ratingul de tara al Romaniei cu perpectiva stabila

Ioana Badulescu

Regele Mihai I a avut parte de funeralii impresionante la Palatul Regal si la Patriarhia Romana

Ioana Badulescu

Gigi Becali ramane in arest. Vezi decizia luata de Tribunalul Constanta

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult