MApN ofera precizari despre posturile disponibile in 2017 pentru incadrare cu gradati si soldati rezervisti voluntari

Delia Ion
By Delia Ion iulie 12, 2017 11:32

MApN ofera precizari despre posturile disponibile in 2017 pentru incadrare cu gradati si soldati rezervisti voluntari

Ministerul Apararii Nationale (MApN) a oferit o serie de precizari cu privire la posturile disponibile in 2017 pentru incadrare cu gradati si soldati rezervisti voluntari in unitatile militare din Bucuresti si din 24 de judete. Sunt disponibile aproximativ 2.200 de posturi pentru gradati si soldati rezervisti voluntari, potrivit unui anunt al MApN.

De precizat ca MApN anuntatase initial, la sfarsitul anului trecut, ca intentioneaza sa incheie in 2017 contracte cu aproximativ 2.900 de rezervisti voluntari, insa pana la urma numarul posturilor scoase la concurs este de 2.200.

Potrivit unor precizari oferite de MApN pentru agentia Mediafax, posturile disponibile pentru încadrare cu gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari au fost stabilite în funcţie de nevoile unităţilor militare.

Totodată, structurile militare unde va avea loc programul de instruire iniţială a rezerviştilor voluntari dispun de spaţii de cazare, hrănire şi instruire, bază materială şi logistică, suport tehnic, astfel încât procesul să se desfăşoare normal.

Iti recomandam si: MApN incepe recrutarea de rezervisti voluntari. Cate posturi de ofiteri, maistri militari si subofiteri rezervisti voluntari sunt disponibile

MApN angajeaza soldati si gradati. Ce conditii trebuie indeplinite si cand se fac inscrierile 

Legea privind Statutul rezervistilor voluntari a intrat in vigoare. Cate contracte are MApN pentru soldati, gradati, subofiteri, ofiteri si maistri militari

„După semnarea contractului, rezerviştii voluntari îşi vor desfăşura activităţile militare în unităţile în care au fost repartizaţi, respectiv 15 zile anual – conform art. 22 din Legea nr. 270/2015, în condiţiile şi la standardele prevăzute pentru personalul militar în activitate”, mai precizează Ministerul Apărării Naţionale.

Prin recrutarea rezerviştilor, Ministerul Apărării vrea să asigure resursa umană de care unităţile militare ale forţelor armate pot dispune în situaţii de criză sau de război.

Prima etapă a procesului de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari ai Armatei României a început luni, cu selecţionarea candidaţilor care doresc să încadreze funcţii de soldaţi şi gradaţi rezervişti voluntari.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.