Marcel Adams este romanul cu 830 milioane $ la HSBC. Originar din Piatra Neamt, Adams face parte din elita celor mai bogate familii din Quebec

Corina Alexandru
By Corina Alexandru februarie 17, 2015 15:08
Warning: A non-numeric value encountered in /home3/hotweek/public_html/wp-content/themes/allegro-theme/functions/other.php on line 93

Marcel Adams este romanul cu 830 milioane $ la HSBC. Originar din Piatra Neamt, Adams face parte din elita celor mai bogate familii din Quebec

Marcel Adams, nascut in 1920 in Piatra Neamt, este romanul care detine aproape 830 de milioane de dolari la filiala elvetiana a bancii HSBC. Potrivit Radio Canada, miliardarul canadian de origine romana s-a nascut cu numele Meir Abramovici, iar dupa ce a fugit din Romania, a devenit parte din elita celor mai bogate familii din Quebec, Canada.

Amintim ca o ancheta internationala care a dezvaluit dedesubturile unui vast sistem de evaziune fiscala acceptat, ba chiar incurajat de institutia financiara britanica HSBC, al doilea grup bancar ca marime din lume, prin intermediul filialei sale elvetiene HSBC Private Bank, a aratat ca circa 220 de clienti ai HSBC Elvetia, cu conturi totale de 1,3 miliarde dolari, au legatura cu Romania, iar 11 au cetatenie sau pasaport romanesc.

HotWeek.ro iti recomanda si: Cei mai bogati romani fenteaza statul la plata taxelor. ANAF a inceput o investigatie

Suma maxima dintr-un cont al unui client cu legaturi in Romania a fost, in perioada analizata, de 829,1 milioane de dolari, se arata in raport.

Cine este Marcel Adams si cum a ajuns sa detina un cont ametitor la HSBC 

Potrivit Academiei israeliene de știință și studii umaniste, Meir Abramovici s-a născut în Piatra Neamț în 1920 și a fugit dintr-un lagăr de muncă forțată în 1944. După ce a fugit din România și-a schimbat numele în Adams. A luptat în războiul israelian de independență și și-a făcut averea în Montreal.

Marcel si Sylvan Adams fac parte din elita celor mai bogate familii din Quebec, Canada. In 2004, cei doi oameni de afaceri au deschis mai multe conturi la HSBC, filiala din Geneva. Potrivit Radio Canada, Marcel Adams si fiul sau Sylvan au facut avere in sectorul imobiliar construind centre comerciale, printre care Galeries de la Capitale, in Quebec, si Quartier DIX30, Brossard.

In ceea ce priveste existenta conturilor pe numele lor, Sylvan Adams spune ca a declarat aceste conturi la Fisc inca de la inceput.

“Am furnizat informatii catre Fiscul canadian si cel din Quebec si totul este legal. Nu exista nici un aspect aici care sa nu fie normal. Nu exista conturi ascunse”.

Din documentele interne ale HSBC, obtinute de presa, reieese ca intre2006 si 2007, familia Adams  detinea un cont, ale carui cifre erau ametitoare: peste 800 de milioane de dolari americani. Contul era infiintat in numele Summit International Bank, o banca privata din Barbados, care apartinea aceleiasi familii si care a si constituit-o, in 2006.

Site-ul bancii Summit mentioneaza ca a fost creata “pentru a gestiona averea unei familii canadiene”, fara a o nominaliza.

Un calcul simplu arata ca , la o dobanda de 2% pe an, magnatul imobiliar ar  putea incasa 1.330.000 dolari pe luna, adica 45.000 de dolari pe zi.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.