Medicina intra in Epoca Renasterii. Multi investitori isi intorc atentia catre domeniul medical si sectoarele de cercetare

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 23, 2020 22:05

Medicina intra in Epoca Renasterii. Multi investitori isi intorc atentia catre domeniul medical si sectoarele de cercetare

Pandemia de coronavirus poate avea, paradoxal, un impact pozitiv asupra domeniului medical. Explicatia tine de faptul ca multi investitori si-au intors atentia catre domeniul medical si catre sectoarele de cercetare, cu un potential mare inclusiv pentru a produce bani. O spune Jonathan Medved, CEO al platformei OurCrowd, milionar israelian supranumit si „parintele start up-urilor din Israel”. El considera ca un domeniu care se va dezvolta puternic va fi si cel al producatorilor de echipamente medicale, cum ar fi ventilatoarele pulmonare.

„Veti vedea o renastere adevarata. Impactul acestei crize a supra lumii investitorilor, mai ales a zonei de venture capital, este foarte interesant”, a spus Medved pentru Jerusalem Post.

„Multe lucruri devin evidente: observam o reinnoire a focusului catre domeniul medical si catre domeniile relationate lui. Domenii in care s-a investit mai putin decat era necesar, mai ales in Israel”, a mai spus Medved.

Potrivit acestuia, domeniul medical a fost intrecut de ramurile traditionale ale hi tech-ului, cum ar fi cercetarile cu privire la dezvoltarea IT-ului, a securitatii cibernetice ori a telecomunicatiilor.

OurCrowd a anuntat finantarea cu 12 milioane de dolari a cercetarii pentru gasirea unui vaccin anti-COVID, prin intermediul companiei MigVax, afiliata Migal Galilee Research Institute, sustinuta de statul israelian.

„Nu este o investitie facuta doar pentru a castiga bani, ci una care ar avea beneficii asupra tuturor oamenilor”, a mai spus Medved.

MigVax efectueaza cercetari asupra unui vaccin oral care ar putea opri raspandirea coronavirusului care provoaca COVID-19.

De asemenea, un domeniu care se va dezvolta puternic va fi cel al producatorilor de echipamente medicale, cum ar fi ventilatoarele pulmonare.

„Peste ani, oamenii se vor uita in urma si vor vedea schimbarile aparute dupa 2020”, a mai spus Jonathan Medved.

 

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.