MEN: Suspiciunile de plagiat din tezele de doctorat ale demnitarilor, analizate de universitati

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 19, 2016 12:06

MEN: Suspiciunile de plagiat din tezele de doctorat ale demnitarilor, analizate de universitati

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) scoate tezele de doctorat ale demnitarilor din Comisia Nationala de Etica si emite o orddonanta care schimba regulile privind plagiatul. Potrivit celor de la Gandul, suspiciunile de plagiat din tezele demnitarilor vor fi analizate de comisiile de etica ale universitatilor.

Astfel, comisiile de etica ale universitatilor vor putea decide si retragerea titlurilor academice obţinute prin lucrări copiate. Prevederea apare într-un proiect de ordonanţă al Ministerului Educaţiei, care va fi promovat în guvern în luna februarie.

Iti recomandam si: NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016. Fara sporuri in salariul de baza! GRILA SALARIZARE PROFESORI, MEDICI, FUNCTIONARI PUBLICI

Potrivit actului normativ, se abrogă actuala prevedere potrivit căreia plagiatele demnitarilor sunt analizate direct de Consiliul Naţional de Etică, organism care până acum a albit, printre altele, teza de doctorat a fostului premier Victor Ponta, dar şi pe cea a fostului vicepremier Gabriel Oprea, în cazul cărora verdictul Comisiei Naţionale de Etică a fost tranşant: plagiat.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.