METEO. ANM a emis o avertizare de ninsori viscolite si racire accentuata a vremii

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 12, 2016 13:07

METEO. ANM a emis o avertizare de ninsori viscolite si racire accentuata a vremii

METEO. Vremea intra intr-un proces de racire. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo de ninsori viscolite in special la munte, racire accentuata si intensificari ale vantului, valabila pentru intreaga tara, incepand de luni, la ora 16:00, pana marti, la ora 14:00.

Pana marti, temporar se vor inregistra precipitatii indeosebi in centrul, sudul si estul tarii, la inceput mixte, apoi mai ales sub forma de ninsoare, iar la munte va ninge. Local se va depune strat de zapada, mai consistent in zona montana, potrivit meteorologilor.

ANM mai precizeaza ca vor fi intervale de timp in care vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor. La munte, mai ales la altitudini mari, rafalele vor depasi 80…90 km/h si va fi viscol. In Moldova, Dobrogea si Muntenia (inclusiv in zona Municipiului Bucuresti), local, vantul va depasi la rafala 50… 60 km/h, viscolind trecator ninsoarea.

Asadar vremea se va raci accentuat in zilele urmatoare, vor predomina temperaturile negative, iar in noaptea de marti spre miercuri (13/14 decembrie) va fi ger (temperaturi minime sub -10 grade) in nordul, nord-estul, centrul tarii, local in sud si pe arii mai restranse in rest.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.