Mihai Ionut Toma, George Emilian Catana si Petre Cristian Toader sunt militarii morti in accidentul din Arges

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iunie 30, 2017 09:59

Mihai Ionut Toma, George Emilian Catana si Petre Cristian Toader sunt militarii morti in accidentul din Arges

ACCIDENT GRAV CU UN CAMION MILITAR LA DAMBOVICIOARA, JUD ARGES, SOLDAT CU TREI MORTI SI NOUA RANITI. Mihai Ionut Toma, George Emilian Catana si Petre Cristian Toader sunt militarii morti in accident, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Apararii Nationale (MApN).

Cei trei militari morţi aveau 32, 38 şi 40 de ani, iar doi dintre ei fuseseră în misiuni în Afganistan. Cei nouă militari răniţi sunt în stare stabilă şi au fost repartizaţi la spitale militare din Braşov, Piteşti şi Bucureşti.

Militarii morti dupa ce camionul in care se aflau s-a rasturnat intr-o rapa sunt plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană şi caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader. Vineri, la ora 8.30, vor fi organizate în unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare.

Plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma avea 38 de ani şi era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operaţii, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Accident la Dambovicioara – Arges cu un camion MApN. Trei militari au murit, alti 9 au fost raniti

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit şi avea un copil.

Toţi militarii răniţi sunt în stare stabilă şi se află internaţi în spitale militare. Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgenţă “Regina Maria” din Braşov, unul la Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Ion Jianu” din Piteşti, iar ceilalţi şase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” din Bucureşti.

„Astăzi, 30 iunie, la ora 8.30, vor fi organizate în unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare a militarilor decedaţi în tragicul accident. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familiile îndoliate şi transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe”, anunţă MApN.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale a fost postată o imagine cu o lumânare aprinsă, însoţită de mesajul „O zi tristă pentru Armata României! Dumnezeu să-i odihnească pe bravii noştri camarazi!”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.