Ministerul Educatiei
Breaking News

Ministerul Educatiei anunta o noua Lege a Educatiei, care va fi gata in septembrie 2018

Ministerul Educatiei anunta o noua Lege a Educatiei, care va intra in vigoare in septembrie 2018. Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat, joi, ca procesul de modificare a Legii Educatiei va incepe in toamna acestui an, urmand ca proiectul de lege sa fie gata in septembrie 2018, cand va fi trimis in Parlament. Precizarile au fost facute de ministrul Educatiei la Cluj, in cadrul Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania (FOSR).

„Nu vreau sa discut de Legea educatiei nationale pentru ca sunt in Cluj, respect acest oras si premier, atunci cand s-a angajat legea raspunderii pe Legea educatiei nationale, era actualul primar al Clujului. Dar va asigur ca, incepand cu 1 septembrie, veti fi parte a procesului de modificare a Legii educatiei nationale, exact cum am spus in programul de guvernare”, a declarat Liviu Pop.

Ministrul Educatiei a adaugat ca fisa de proiect este deschisa, in asa fel incat in septembrie anul viitor sa fie finalizat proiectul de lege, ca mai apoi sa fie trimis catre Parlament Romaniei.

„Avem deschisa fisa de proiect, in asa fel incat in septembrie anul viitor, dupa ce facem o analiza temeinica a ceea ce s-a intamplat si in cei sase ani de zile de implementare si ce am avut inainte, cu experti din universitati, Academie, organizatiile studentesti, federatiile sindicale, vom finaliza proiectul de lege in septembrie anul viitor, cand il vom lansa catre Parlament, un document care va atinge o buna parte dintre punctele pe care dumneavoastra le-ati mentionat”, le-a spus ministrul studentilor participanti la forum.

Iti recomandam si: Ministerul Educatiei aduce o schimbare majora in scoli: Nici un material didactic auxiliar nu mai este valabil

Precizari oferite de ministrul Educatiei cu privirea la scoaterea actualelor materiale didactice AUXILIARE din scoli

In declaratia sa, Liviu Pop s-a referit si la cele 30 de camine studentesti care urmeaza sa fie construite.

„Saptamana aceasta am lansat licitatia pentru primele 7 camine din cele 30. Am spus in programul de guvernare ca facem camine. Universitatea din Galati, Arad, Timisoara, Ploiesti, Pitesti, Constanta si Bacau au documentele bine facute; celelalte universitati urmeaza sa aduca documentele in asa fel incat sa intre in licitatie si, pana la final de mandat, asa cum ne-am angajat, sa finalizam aceste camine studentesti”, a mentionat ministrul Educatiei.

In context, Liviu Pop a amintit si de faptul ca, in Romania, ministrii de profil au avut cele mai scurte mandate.

„E o functie cu mandatul cel mai scurt la nivelul UE. In ultimii 27 de ani, in medie, un ministru al Educatiei a stat 6 luni, suntem pe primul loc din punct de vedere al mandatului. Este important ca in acest interval scurt sa luam masurile pas cu pas”, a mentionat Liviu Pop.

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) desfasoara, in perioada 9-17 august, la Cluj-Napoca, a 12-a editie a Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania (FOSR). La manifestare participa peste 500 de reprezentanti ai studentilor din intreaga tara, iar la festivitatea de deschidere de joi au participat, printre altii, ministrul Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop, ministrul Consultarii Publice si al Dialogului Social, Gabriel Petrea, Ecaterina Andronescu — presedintele Comisiei pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport a Senatului Romaniei, Bogdan Costin Murgescu — presedintele Consiliului National de Statistica si Prognoza a Invatamantului Superior (CNSPIS), reprezentanti ai Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Superior (CNFIS), Consiliul Tineretului din Romania (CTR), Consiliului National al Elevilor din Romania (CNE).

Vezi si: Ministerul Educatiei anunta ca toate salile de clasa vor avea un loc special pentru depozitarea telefoanelor 

Bacalaureat diferentiat, calificare in invatamantul profesional si masterat didactic pentru profesori

Stiri pe aceeasi tema

Romanca Daniela Rus, director in cadrul Massachusetts Institute of Technology (MIT), a fost numita membra a Consiliului Consultativ al presedintelui SUA

Cristiana Petrariu Bota

Legea privind venitul minim garantat, promulgata de Iohannis. Cum va fi afectata piata muncii si mediul de afaceri de noile prevederi

Ioana Badulescu

Ludovic Orban a castigat detasat alegerile pentru presedintia Partidului National Liberal

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult