Ministerul Educatiei: Schimbarea componentei consiliului care se ocupa cu cifrele de scolarizare in universitati s-a facut legal si motivat

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 31, 2018 13:29

Ministerul Educatiei: Schimbarea componentei consiliului care se ocupa cu cifrele de scolarizare in universitati s-a facut legal si motivat

Ministerul Educatiei sustine ca schimbarea componentei consiliului care se ocupa cu cifrele de scolarizare in universitati s-a facut legal si motivat. Reactia vine dupa ce ministrului Valentin Popa i s-a cerut sa retraga ordinul respectiv pentru ca ar fi fost emis ilegal, in caz contrar urmand sa se ajunga in instanta.

Bogdan Murgescu, presedinte al Consiliului National de Statistica si Prognoza a Invatamantului Superior (CNSPIS) pana in urma cu doua saptamani, este cel care a reclamat incorectitudinile, prin intermediul avocatilor. Prof. Murgescu sustine ca Ministerul Educatiei ar fi incalcat mai multe prevederi legale, inclusiv Regulamentul de functionare al Consiliului, si cere revenirea la starea anterioara emiterii Ordinului 3330/2018.

Ministerul Educatiei a prezentat propriul punct de vedere, publicat pe site-ul institutiei.

In document se invoca “functionarea deficitara a CNSPIS in raport cu solicitarile Ministerului Educatiei Nationale (…) la care se adauga pe de o parte, lipsa de comunicare interna si lipsa transparentei in elaborarea documentelor, respectiv luarea deciziilor, reclamata chiar de catre membrii acestui consiliu consultativ, precum si dezacordul public exprimat de catre universitati cu privire la viziunea membrilor CNSPIS referitoare la domeniile de interes strategic asumate de Romania la nivel national si european, dar si de cerintele pietei muncii, pe de alta parte”, acestea fiind motivele pentru care “MEN a decis schimbarea componentei acestui consiliu”.

“Ministerul Educatiei Nationale precizeaza ca modificarea componentei CNSPIS a fost facuta cu respectarea prevederilor legale in vigoare”, se mai subliniaza in document.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.