Ministerul Sanatatii a inceput sa livreze un milion de doze de vaccin gripal in tara

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 4, 2017 17:07

Ministerul Sanatatii a inceput sa livreze un milion de doze de vaccin gripal in tara

Ministerul Sanatatii (MS) a inceput livrarea celor un milion de doze de vaccin gripal in teritoriu, luni, acestea ajungand in judetele Constanta, Ilfov, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Buzau si Prahova, dar si in Bucuresti. Contractul incheiat cu castigatorul licitatiei de achizitie prevede ca livrarea sa se faca de catre furnizor direct in teritoriu, la directiile de sanatatea publica.

Luni vor fi livrate vaccinurile gripale catre directiile de sanatate publica din: Constanta (91.170 doze), Bucuresti (36.630 doze), Ilfov (6.520 doze), Calarasi (20.207 doze), Giurgiu (5.215 doze), Teleorman (17.780 doze), Buzau (23.487 doze), Prahova (43.465 doze), urmand ca in cel mai scurt timp procesul de distribuire a vaccinului sa fie finalizat la nivel national.

“Pentru a evita in viitor situatiile de intarziere in aprovizionarea cu vaccin antigripal, Ministerul Sanatatii a incheiat, pentru prima oara, un acord-cadru pentru achizitia vaccinului antigripal pentru o perioada de doi ani.

Esti pasionat de cumparaturile online? Atunci e momentul sa descoperi si tu adevaratul credit online de la Libra Internet Bank, prin care poti obtine rapid pana la 20.000 de lei, cu o dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Este primul credit pentru care nu trebuie sa treci deloc pe la banca! Iar banii iti intra in cont in doar cateva minute. Asta da breaking news! Afla mai multe.

De altfel, Ministerul Sanatatii incheie acorduri-cadru pentru toate tipurile de vaccin”, anunta MS.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii va achizitiona peste 1 milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu fata de anul trecut, astfel incat sa asigure vaccinarea unui numar cat mai mare de persoane aflate in grupele de risc.

Conform ultimelor date furnizate de catre Institutul de Sanatate Publica, pe teritoriul Romaniei nu s-au inregistrat cazuri confirmate de gripa.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinic, IACRS si pneumonii) a fost de 83.563, cu 3,7% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.