Ministrul Finantelor a creat o adevarata psihoza in Romania dupa ce a anuntat ca vine criza economica

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 22, 2020 21:00

Ministrul Finantelor a creat o adevarata psihoza in Romania dupa ce a anuntat ca vine criza economica

Cat de aproape este criza economica? Deocamdata nu stim, dar toata Romania vrea sa desluseasca ce a vrut sa spuna ministrul Finantelor, Florin Citu. Intrebat de jurnalisti daca majorarea pensiilor anuntata pentru luna septembrie este sigura, ministrul Finantelor, Florin Citu, spune ca aceasta este prevazuta in buget, dar ia in calcul si un scenariu negru, acela al unei recesiuni. 

”Sa presupunem ca exista riscul ca Romania sa intre in recesiune. Nu va intereseaza ca ar da faliment zeci de mii de firme si ca ar intra oamenii in somaj? Daca Romania intra intr-o criza economica, avem mai multe probleme: o sa avem somaj, o sa avem bani mai putini la venit. Banii sunt in buget, legislatia este respectata”, a declarat Florin Citu.

In reactie la declaratia ministrului de Finante, Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al guvernatorului Bancii Nationale, a spus ca guvernantii invoca o recesiune sau chiar o criza economica, pentru a justifica amanarea cresterii pensiilor si alocatiilor. Exista unii care nu fac diferenta intre recesiune si criza economica, a precizat Vasilescu.

Este greu de crezut ca o criza ca cea din 2008 va veni prea curand, spunea Adrian Vasilescu, la finele anului trecut.

”Din mai multe motive. In primul rand ca din America nu se anunta o criza, iar din 1907 si pana acum, toate crizele au venit din America. Nici economia Chinei nu a ajuns inca la puterea de a arunca lumea in criza. 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.