Modificari in admiterea la liceu. Media claselor V-VIII ar putea fi inlocuita de media tezelor la Romana, Matematica si Istorie sau Geografie

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu februarie 13, 2018 22:15

Modificari in admiterea la liceu. Media claselor V-VIII ar putea fi inlocuita de media tezelor la Romana, Matematica si Istorie sau Geografie

Ministerul Educatiei ar putea aduce o modificare importanta in admiterea la liceu. Ministrul Educatiei, Valentin Popa, are in vedere sa modifice procedurile de admitere la liceu, astfel incat media claselor V-VIII sa fie inlocuita de media tezelor la materiile de baza. 

In prezent, media claselor V-VIII conteaza in proportie de 20% din media de admitere la liceu. Daca propunerea ministrului Educatiei va fi adoptata, atunci media de admitere va fi inlocuita de media tezelor de la materiile Romana, Matematica si Istorie sau Geografie.

Propunerea a fost facuta de ministrul Educatiei, Valentin Popa, dupa o discutie cu Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar. O alta modificare prevede ca tezele ar urma sa devina testari nationale cu subiect unic.

Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a propus, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii parintilor din invatamantul preuniversitar, ca la admiterea de liceu ponderea de 20% din media de admitere sa fie reprezentata de media tezelor de la materiile de bază: română şi matematică pentru clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a, plus istorie sau geografie în clasa a VIII-a.

Potrivit presedintelui Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar, Iulian Cristache, propunerea ministrului Educatiei a venit in contextul in care cei mai multi parinti doresc revenirea la examenele nationale de admitere la liceu sau cel putin ca fiecare liceu sa organizeze examenele proprii de admitere.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.