Noi perspective asupra neurobiologiei mortii au fost publicate de cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Berlin

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu februarie 26, 2018 16:10

Noi perspective asupra neurobiologiei mortii au fost publicate de cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Berlin

Noi perspective asupra neurobiologiei mortii, conform datelor publicate in jurnalul de specialitate „Annals of Neurology” de cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Berlin. Studiul, citat de sciencedaily.com, a fost realizat urmand pasii procedurii de interventie fara resuscitare in randul pacientilor ce sufereau de leziuni cerebrale cronice cu scopul de a analiza mecanismele cerebrale ce au loc la nivelul creierului in timpul decesului. 

Constatarile ar putea fi de mare folos pentru dezvoltarea strategiilor de interventie in cazurile de accident vascular cerebral si stop cardiac pentru restabilirea circulatiei sangelui.

Cercetarile ar putea completa bagajul de informatii util in dezbaterile ce se poarta pe tema donarii de organe dupa stabilirea decesului cardio-circulator, in cazurile in care decesul este declarat intre doua si zece minute de la incetarea functiilor de circulatie a sangelui.

„Dupa momentul stop cardiac, depolarizarea diastolica marcheaza pierderea energiei electrochimice stocata in celulele creieului si debutul proceselor toxice care duc, in cele din urma, la moarte.

Acest proces poate fi reversibil pana la un anumit punct, atunci cand circulatia sangelui este restabilita.

Aceste schimbari presupun imbunatatirea inregistrarilor activitatii cerebrale prin intermediul electroencefalografiei, iar noile constatari ne pot ajuta la imbunatatirea proceselor de diagnosticare si tratament,” declara Dr. Jens Dreier, cercetator in cadrul Universitatii de Medicina din Berlin.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.