Hot Week


 Breaking News

NOILE CARTI DE IDENTITATE CU CIP BIOMETRIC, de la 1 aprilie – Cum vor arata noile buletine biometrice. FOTO

NOILE CARTI DE IDENTITATE CU CIP BIOMETRIC, de la 1 aprilie – Cum vor arata noile buletine biometrice. FOTO
martie 20
20:17 2014

Romanii trebuie sa stie ca incepand cu data de 1 aprilie 2014 pot alege sa-si schimbe cartile de identitate cu noile carti de identitate electronice sau buletine biometrice, cum mai sunt cunoscute, care au CIP integrat.

Noile buletine biometrice vor contine mai multe elemente particularizante, avand incorporate un cip cu interfata contact si contactless. Cip-urile includ microcontrolere integrate si au implementate intern masuri de protectie avansata impotriva accesului neautorizat si a copierii informatiilor.

Astfel, pe langa datele care sunt acum scrise in buletin, noile carti de identitate vor contine si datele din formatul tiparit, cu exceptia semnaturii olografe a titularului, prenumele parintilor titularului, certificate si certificate calificate, date biometrice ale titularului constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete.

„Cartea de identitate va avea incorporat un cip cu interfata contact, iar Cartea electronica de identitate (CEI) si Cartea electronica provizorie vor avea incorporate un cip cu dubla interfata, cu contact si contactless. Cip-urile includ microcontrolere integrate, cu capabilitati de procesare criptografica, memorie interna si au implementate intern masuri de protectie avansata impotriva accesului neautorizat si a copierii/alterarii informatiilor continute (…) Asigurarea confidentialitatii datelor transmise/primite intre CEI/CER si cititor se face prin utilizarea metodelor criptografice si/sau a unei infrastructuri de chei publice”, informeaza autoritatile.

CARTI DE IDENTITATE 2014 CARTI DE IDENTITATE 2014

 


0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Nu sunt comentarii, doriți să adăugați unul?

Lasa un comentariu

Lăsaţi un comentariu…

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica

Social

Life

Sport

Economie

Externe

Turism

IT/Stiinta

Stiri locale

Examene

Infotrafic

Comunicate

Horoscop

Citate – Bancuri

Muzica

Filme

Versuri