NOILE CARTI DE IDENTITATE CU CIP BIOMETRIC, de la 1 aprilie – Cum vor arata noile buletine biometrice. FOTO

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 20, 2014 20:17

NOILE CARTI DE IDENTITATE CU CIP BIOMETRIC, de la 1 aprilie – Cum vor arata noile buletine biometrice. FOTO

Romanii trebuie sa stie ca incepand cu data de 1 aprilie 2014 pot alege sa-si schimbe cartile de identitate cu noile carti de identitate electronice sau buletine biometrice, cum mai sunt cunoscute, care au CIP integrat.

Noile buletine biometrice vor contine mai multe elemente particularizante, avand incorporate un cip cu interfata contact si contactless. Cip-urile includ microcontrolere integrate si au implementate intern masuri de protectie avansata impotriva accesului neautorizat si a copierii informatiilor.

Astfel, pe langa datele care sunt acum scrise in buletin, noile carti de identitate vor contine si datele din formatul tiparit, cu exceptia semnaturii olografe a titularului, prenumele parintilor titularului, certificate si certificate calificate, date biometrice ale titularului constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete.

„Cartea de identitate va avea incorporat un cip cu interfata contact, iar Cartea electronica de identitate (CEI) si Cartea electronica provizorie vor avea incorporate un cip cu dubla interfata, cu contact si contactless. Cip-urile includ microcontrolere integrate, cu capabilitati de procesare criptografica, memorie interna si au implementate intern masuri de protectie avansata impotriva accesului neautorizat si a copierii/alterarii informatiilor continute (…) Asigurarea confidentialitatii datelor transmise/primite intre CEI/CER si cititor se face prin utilizarea metodelor criptografice si/sau a unei infrastructuri de chei publice”, informeaza autoritatile.

CARTI DE IDENTITATE 2014

CARTI DE IDENTITATE 2014

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.