6.7 C
România
24 octombrie 2021
Ministerul Muncii confirma ca unele salarii vor scadea cu procente cuprinse intre 10 si 40%...
Economie

NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016 – 2017. Contabilii au cresteri de 60%, directorii de scoli de 50%, farmacistii de 53%

NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016 – 2017. Ministerul Muncii a reactionat la votul dat luni, in plenul Parlamentului, privind cresterea salariilor. Ministrul Dragos Pislaru a declarat, in Parlament, ca in spatele unui raport al comisiei ca salariile vor creste cu pana la 15%, in grilele de salarizare sunt si alte aspecte: la farmacistii primari salariile cresc cu 53%; similar, contabilii primesc cresteri de 60%, iar la directori de scoli salariile cresc cu peste 50%. 

Astfel, ministrul Muncii sustine ca de fapt raportul are scopul de a creste salariile mari, precizand ca nu e normal sa se aplice crestere de peste 50% la cadrele de conducere, in conditiile in care problema este invatatorul de la sat, care are un salariu mic.

„Se scoate in evidenta o problema de echitate. Este importanta pentru ca in spatele unui raport avem de fapt lucruri care sunt ascunse in grile. In spatele unui raport al comisiei care ne arata ca salariile cresc cu 5-15%, in grilele de salarizare la farmacistii primari salariile cresc cu 53%; similar, contabilii – cresteri de 60%, la directori de scoli salariile cresc cu peste 50%.

Ceea ce vreau sa va rog este sa intelegeti ca modul in care s-a facut raportul va creste salariile celor care au salariile mai mari. Nu este firesc sa am crestere de peste 50% la cadre de conducere, in conditiile in care problema noastra este invatatorul de la sat”, a spus ministrul Pislaru.

Dragos Pislaru a atras atentia sa parlamentarii vand, de fapt, o iluzie prin decizia de astazi de majorare a salariilor din Invatamant si Sanatate.

Iti recomandam si: Parlamentul a votat cresterea salariilor! Guvernul ar putea sesiza Curtea Constitutionala

SALARIZARE 2016 – 2017. Salarii majorate pentru angajatii din invatamant si sanatate. Ce cresteri salariale si sporuri prevad amendamentele la OUG privind salarizarea

SALARIZARE 2016. Ce salarii prevede OUG 20/2016 pentru militari, politisti si functionarii publici cu statut special

Ce va rog e sa lasati ordonanta de urgenta asa cum era. Sunt niste mariri care nu erau in discutie in spatiul public. Daca vom avea aceasta abordare astazi ne vom restrictiona in a aplica proiectul Guvernului care era sustenabil. Unii dintre dvs ma intrebau de ce ma lupt cu atat de mare convingere in comisie. Spunea un deputat: ‘Parca ar fi banii dvs’. Raspunsul e acelasi: Pentru ca sunt banii oamenilor din aceasta tara. Lor le vindem aceasta iluzie”, a declarat ministrul Muncii, Dragos Pislaru, adaugand ca adoptarea acestor cresteri este ilegala.

Ceea ce vreau sa va rog este sa intelegeti ca modul in care s-a facut raportul va creste salariile celor care au salariile mai mari. Nu este firesc sa am crestere de peste 50% la cadre de conducere, in conditiile in care problema noastra este invatatorul de la sat. O alta lectie este aceea legata de faptul ca daca vom insista pe doua sectoare, uitand alte sectoare, vom lua niste resurse de la o marire potentiala pe care am putea sa o aplicam si celorlalte sectoare. Cei din administratia locala vor fi nevoiti sa stea pe loc”, a mai spus ministrul.

Ministrul Muncii a adaugat ca toate calculele facute impreuna cu Ministerul Finantelor publice arata ca pentru cresterea de masa salariala sunt la dispozitie 14 miliarde lei pana in 2021, ceea ce inseamna o crestere in medie de 30% pentru sectorul public.

„O lege este buna doar daca poate fi sustinuta financiar. Calculele facute impreuna cu Ministerul Finantelor publice ne arata ca pentru cresterea de masa salariala avem la dispozitie 14 miliarde lei pana in 2021. Acest lucru inseamna o crestere in medie de 30% pentru oamenii din sectorul public. Ei bine, este in mod evident mult mai mare fata de ceea ce se discuta astazi in raportul comisiei. O lege este buna doar daca poate fi sustinuta financiara”, a mai spus Pislaru.

Citeste si: Salariile la stat, mult mai mari decat la privat. Patronii au aplicat legea si atat, dar au fost zgarciti cu salariile angajatilor

OUG privind SALARIZAREA asigura cresterea salariilor in ministere, dar in Sanatate sunt probleme. Diferente mari intre salariile de la spitalele neclinice si cele clinice

Stiri pe aceeasi tema

MERCEDES va folosi propulsoare Renault pentru modelele din Clasa C

Bogdan

Taxa de solidaritate devine „contributia asiguratoare pentru munca” si se majoreaza la 2,25%

Ioana Badulescu

Legea insolventei persoanelor fizice va permite rambursarea datoriilor de pana la 5 ani. Camera Deputatilor a dat vot pozitiv

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult