NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016
Economie

NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016. Fara sporuri in salariul de baza! GRILA SALARIZARE PROFESORI, MEDICI, FUNCTIONARI PUBLICI

NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016. Avem o noua grila de salarizare, care prevede printre altele ca se scot sporurile din salariul de baza. Noua grila de salarizare se aplica incepand cu anul 201, dar implementarea se va face etapizat prin legi anuale de salarizare. Potrivit noii grile de salarizare, un profesor debutant ar putea castiga si 2.590 de lei/luna, un profesor de liceu cu grad I cu peste 40 de ani vechime va primi un salariu de pana la 6.167 lei/luna, in timp ce un medic stagiar va primi un salariu de pana la 3.607 lei/luna. HotWeek va prezinta detalii din noua grila de salarizare mai jos.

Noua grila de salarizare prevede ca suma sporurilor, compensatiilor, primelor si indemnizatiilor individuale nu va depasi 30% din salariul de baza. De asemenea, pentru orele suplimentare care nu pot fi compensate cu ore libere platite in urmatoarele 60 de zile se va acorda un spor de 75% din salariul de baza.

NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016. Prin noua lege a salarizariiGuvernul cere performanta, in timp ce sindicalistii sustin ca vor sa vada mai intai performanta parlamentarilor. Prima discutie a grupului de lucru interministerial pe tema noii legi a salarizării are loc marti. Noua lege a salarizarii ar trebui sa fie gata in prima parte a lunii februarie. Baza de discuție este un Memorandum al Guvernului de care insa unii lideri de sindicat spun ca habar nu au.

Termenul de adoptare a legii de salarizare unitara este noiembrie 2016, potrivit ministrului Muncii, Ana Costea.

UPDATE 11 APRILIE 2016: VEZI AICI NOUA GRILA SALARIZARE ELABORATA DE GUVERN PENTRU PROFESORI – MEDICI – PREOTI  JUDECATORI. Ce salarii vor avea bugetarii

Proiectul Ordonantei privind salarizarea bugetarilor, in vigoare de la 1 august 2016

DETALII DESPRE GRILA DE SALARIZARE

NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016. Noua grilă de salarizare 2016 propusa in Legea Salarizarii Unitare a aparut marti. GRILA DE SALARIZARE 2016 va avea un raport între salariul de bază minim şi cel maxim în sectorul bugetar, de 1 la 18 (Legea din 2010 a adus o grilă care avea un raport între salariul de bază minim şi cel maxim în sectorul bugetar de 1 la 15, spre deosebire de 1 la 72 cât era în 2008).

Până acum, din cauza restrângerilor bugetare, vechea lege a salarizării dată de Emil Boc a fost aplicată pe bucăți, astfel că a dus la inechități pe care liderii de sindicat din Educație le vor acum eliminate. Ei spun că, după majorarea cu 25% de anul trecut, un dascăl debutant câștigă 1.100 lei pe lună, iar unul la final de carieră 2.400 de lei. „Nu suntem împotriva introducerii criteriilor de performanță. Dar vrem să le vedem și noi pe cele ale Guvernului și Parlamentului”, a declarat pentru evz.ro Constantin Rada, secretarul general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

Liderul FSLI a adăugat că, în ceea ce-i privește, principalul indicator ar trebui să fie performanța elevului corect cuantificată, dar că este foarte greu de găsit principii universal valabile pentru că una este o școală bună dintr-un oraș, și alta o școală din rural.

NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016

Noile grile de salarizare se aplica in 2016, insa implementarea se va face etapizat prin legi anuale de salarizare. Salariile aflate în plată care sunt mai mari decât ceea ce e prevăzut pentru funcţia respectivă în anexele la lege se păstrează la nivelul aflat în plată, potrivit site-ului RTV.

Nivelul de salarizare va fi revizuit periodic în funcţie de evoluţia nivelului de salarizare existent pe piaţa muncii în România, astfel încât salariile din sectorul public să poată fi stabilite la un nivel competitiv, în limita sustenabilităţii financiare.

GRILA SALARIZARE LEGEA SALARIZARII. GRILA SALARIZARE EDUCATIE, SANATATE, ADMINISTRATIE LOCALA (draft)

Legea de salarizare unica va fi gata pana la sfarsitul anului 2016

LEGEA SALARIZARII UNICE SE APLICA IN 2016 SAU IN 2017?

Se scot sporurile din salariul de bază. Sporuri care pot fi acordate: 15% pentru persoane cu handicap vizual, 15% spor doctorat, 10% spor pentru activitate de control financiar preventiv, 20% localități izolate.

Suma sporurilor, compensaţiilor, primelor şi indemnizaţiilor individuale nu va depăşi 30% din salariul de bază. Aceeaşi limită de 30% pentru sporuri se aplică şi pe bugetul ordonatorului principal de credite raportat la suma salariilor de bază. Depăşirile pot fi autorizate prin HG.

NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016: Pentru orele suplimentare care nu pot fi compensate cu ore libere plătite în următoarele 60 de zile se va acorda un spor de 75% din salariul de bază. Plata muncii prestate peste durata normală a timpului de lucru se poate face numai dacă efectuarea orelor suplimentare a fost dispusă de şeful ierarhic, fără a se depăşi 360 de ore anual. În cazul prestării de ore suplimentare peste un număr de 180 de ore anual este necesar acordul sindicatelor reprezentative sau, după caz, al reprezentanţilor salariaţilor.

Ordonatorii de credite pot acorda premii lunare în limita a 5% din cheltuielile cu salariile aferente personalului prevăzut în statul de funcţii, cu încadrare în fondurile aprobate prin buget şi respectând limita individuală a două salarii de bază lunare pe an.

Persoanele care ocupă funcţii de conducere pentru care condiţia de ocupare a postului este de studii superioare şi care nu au absolvit studii de acest nivel beneficiază de salariul de bază prevăzut pentru aceste funcţii, pentru o perioadă tranzitorie de maxim 5 ani în care să obţină nivelul de studii prevăzut de lege.

Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii de conducere se realizează prin numirea unei persoane angajate care îndeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei de conducere şi care nu a fost sancţionată disciplinar, pe o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic la care se mai pot adăuga maxim încă 6 luni, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.

NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016: Niciun câştig salarial pentru o funcţie inferioară nu va depăşi câştigul salarial unei funcţii superioare prevăzut în anexele la prezenta lege, atât la personalul civil, cât şi la personalul din domeniul apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Personalul din administraţia publică centrală sau locală parte a echipelor de proiecte cu fonduri europene se salarizează pentru timpul efectiv alocat realizării activităţilor din proiect potrivit cererilor de finanţare şi ghidului solicitantului, dar dacă salariul de bază ar fi mai mic decât în anexele la lege se aplică valorile din anexe.

Prevederile referitoare la detaşare, delegare şi mutare, acordarea concediilor, la cheltuieli de transport, cheltuieli cu cazarea şi locuinţa se menţin.

Guvernul a decis, miercuri, constituirea unui grup de lucru care să elaboreze proiectul de lege privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Potrivit unui calendar stabilit de Executiv, proiectul noii legi a salarizării ar urma să fie finalizat în februarie 2016 şi trimis ulterior Parlamentului. Totodată, s-a decis constituirea unui grup de lucru care va avea ca obiectiv implementarea unui mecanism transparent de stabilire a salariului de bază minim brut.

NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016: Guvernul a aprobat, miercuri, două memorandumuri privind noua lege a salarizării. Primul vizează constituirea unui grup de lucru care să elaboreze proiectul de lege privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Este vorba de legea salarizării unitare (n.red. – proiect elaborat de Guvernul Ponta, dar neaprobat. Această lege va trebui să fie reactualizată”, a precizat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Potrivit lui Suciu, din grupul de lucru interministerial vor face parte doi vicepremieri, ministrul Muncii, ministrul Finanţelor şi ministrul Justiţiei, precum şi reprezentanti ai confederaţiilor sindicale.

NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016: Al doilea memorandum stabileşte procedura şi calendarul consultărilor pe legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Grupul de lucru interministerial va incepe un proces de consultare cu toate institutile si ministerele. Vor fi intalniri care încep maine, 14 ianuarie, până pe data de 4 februarie. Vor fi intalniri cu fiecare minister in parte, cu reprezentantii autorităţilor locale, cu reprezentantii sindicatelor şi cu comisiile de specialitate din Parlament. Toate aceste consultari vor fi incheiate printr-un document ce va fi prezentat, pentru ultimele detalii, intr-o sedinta Guvern in perioada 5-10 februarie. Deci vom avea o forma finală a proiectului după data de 10 februarie. „, a precizat Suciu.

Printr-un al treilea memorandum, Executivul a decis constituirea unui alt grup de lucru care să elaboreze un mecanism transparent de stabilire a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

„Suntem una dintre cele şapte tari europene care nu au un sistem cuantificabil si direct de stabilire a salariului minim. Acest mecanism automat de indexare trebuie constituit in cadrul grupului. Este un grup care presupune prezenta vicepremierilor, a ministrului Muncii, al ministrului Justitiei si cel al Finantelor , a reprezentantantilor sindicali şi patronali. Vom incepe lucrulş pentru constituirea acestui mecanism automat de indexare in perioada imediat urmatoare. Speram ca pentru anul viitor sa avem un mecanism automat de indexare. Avem decizia pentru 1 mai si speram ca urmatoarea decizie de crestere a salariului minimului sa se faca pe baza mecanismului de indexare”, a precizat Suciu, citat de RTV.

Articole asemănătoare

Faliment pentru mii de firme mici din cauza cerintelor de securitate la incendiu

Lucy Ionesco

Enel va vinde energie produsa in primul parc eolian propriu catre Bloomberg si General Motors

Ioana Badulescu

MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE: La ultima Loterie fiscala s-au castigat 26 de premii a cate 32.308 lei impozabili

Delia Ion