O noua greva de amploare din Grecia afecteaza turistii prezenti in tara

Delia Ion
By Delia Ion iunie 24, 2017 14:30

O noua greva de amploare din Grecia afecteaza turistii prezenti in tara

Grecia este afectata de o noua greva de amploare care afecteaza nu numai populatia autohtona ci si numerosii turisti care viziteaza tara in aceasta perioada. Este vorba de greva angajatilor serviciului de colectare a gunoiului menajer care si-au suspendat lucrul incepant cu aceasta saptamana.

Motivul litigiului este prelungirea contractelor a 10.000 de angajati ale caror contracte determinate au expirat, solicitarea grevistilor fiind ca acestea sa devina permanente. Desi Ministerul de Interne parea dispus sa reinnoiasca intelegerile contractuale, din momentul in care acestea expirau, in ecuatie a intrat Curtea de Conturi care a decis ca reinnoirea contractelor este neconstitutionala.

Greva salariatilor din serviciul de colectare a gunoiului menajer a debutat in urma cu sapte zile, in Atena dar si alte orase importante ale Greciei, situatia devenind alarmanta dupa ce gunoaiele s-au strans in gunoaie care fac aerul irespirabil.

Zonele turistice din capitala nu fac exceptie. Perimetrul din jurul Acropolei, cum ar fi Piata Syntagma, Monastiraki, Plaka, Strada Mitropoleos sau Muzeul Arheologic din Atena coplesite de gramezile de gunoaie.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.