ONG-urile au decis sa continue protestele dupa intalnirea cu premierul Tudose si cer sesizarea Comisiei de la Venetia

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 27, 2017 17:11

ONG-urile au decis sa continue protestele dupa intalnirea cu premierul Tudose si cer sesizarea Comisiei de la Venetia

Organizatiile civice s-au intalnit, miercuri, cu premierul Mihai Tudose, cu care au discutat despre modificarile la Legile Justitiei si despre modificarea Codului Penal, insa la finalul intalnirii au decis sa continue protestele de strada  si sa solicite sesizarea Comisiei de la Venetia. 

Membrii ONG-urilor au mai cerut demiterea ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Asta dupa ce discuţiile cu premierul Mihai Tudose nu s-au soldat cu vreo concluzie favorabilă. Precizarea a fost facta la RFI de Mihai Poliţeanu, membru fondator al platformei Iniţiativa România.

”Am avut trei solicitări punctuale şi foarte clare. Unu: sesizarea Comisiei de la Veneţia în legătură cu pachetul de legi ale justiţiei şi ulterior cu pachetul de modificări ale legislaţiei penale (…). A doua cerinţă pe care am avut-o a fost prorogarea, adică amânarea aplicării legilor justiţiei, până la momentul în care Comisia de la Veneţia îşi spune opinia cu privire la aceste legi şi după o consultare reală în special a profesioniştilor din sistemul judiciar. A treia cerinţă a fost demiterea imediată a ministrului Justiţiei, care din punctul nostru de vedere nu mai are nici un fel de credibilitate morală şi profesională, pentru a fi ministru al Justiţiei”.

„Am rămas pe poziţii opuse, aşa cum am intrat. Singurul lucru la care a deschis, să zicem, uşa este sesizarea Comisiei de la Veneţia. Premierul a promis că va evalua situaţia în legătură cu Comisia de la Veneţia şi va reveni cu o informare sau cu un punct de vedere privind sesizarea Comisiei”, precizează Mihai Poliţeanu.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.