23.9 C
România
16 septembrie 2021
Pacientii vor putea evalua experienta in spitale, de saptamana viitoare, prin noul mecanism de masurare a satisfactiei
Breaking News

Organizarea examenului de Rezidentiat din 2017 este o catastrofa, sustine fostul ministru al Sanatatii. Absolvent: Vrem rescanare cu candidatii de fata

Scandalul grilelor gresit scanate de la concursul de Rezidentiat, sustinut pe 19 noiembrie 2017, ia proportii. Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu sustine ca organizarea examenului de Rezidentiat din acest an este o catastrofa si se intreaba daca nu cumva s-ar fi facut aranjamente in favoarea „unora”. Ministerul Sanatatii a anuntat ca va recorecta lucrarile de la Centrul Universitar din Bucuresti, insa in tot acest timp creste nemultumirea absolventilor medicinisti, care sustin ca si in alte centre din tara sunt probleme si cer rescanarea cu candidatii de fata.

„Peste 5.000 de absolventi de medicina, farmacie si medicina dentara dau astazi examenul de rezidentiat. Dupa ce ca materia pentru examenul asta – pregatita de distinsi profesori, desigur – este ca vai de ea, dupa ce ca examenul se bazeaza aproape exclusiv pe capacitatea viitorilor medici si farmacisti de a memora informatie nu intotdeauna de actualitate sau relevanta… ORGANIZAREA examenului de anul asta – cel putin la Bucuresti – este o catastrofa.

Grile de corectare gresite sau folosite gresit (absolventi buni cu sub 500 din 1000 puncte), oameni in toata firea care in ciuda emotiilor firesti intr-una din cele mai importante zile din viata lor trebuie sa alerge de la o sala la alta si sa convinga mai-marii Ministerului si Universitatii de Medicina si Farmacie ca folosesc o grila aiurea… Good job, Ministerul Sanatatii! Well done!

Oare e doar o crasa lipsa de profesionalism si responsabilitate… sau o metoda sa iasa punctajele unora asa cum trebuie??? Sau amandoua, ca doar asa sta treaba peste tot in Romania?”, s-a intrebat pe Facebook Vlad Voiculescu.

Iti recomandam: REZIDENTIAT 2017. Ministerul Sanatatii, presat de studentii candidati la rezidentiat, a anuntat rescanarea grilelor din Centrul Universitar Bucuresti

Rezidentiat 2017, un nou scandal. In Bucuresti, toate lucrarile vor fi recorectate, dupa ce grilele au fost scanate gresit

Putin mai tarziu, Vlad Voiculescu a dat Share postarii unui absolvent de Medicina, cu urmatorul comentariu: „Cam acesta este nivelul de încredere al absolvenților în cei care au organizat rezidențiatul anul acesta. #SHARE, poate ajunge si la ei mesajul. La ei și la domnii Bodog, Tudose, ba cine știe… poate chiar și la sferele înalte din UMF”.

Iata si mesajul adresat de un absolvent medicinist catre ministrul Sanatatii, Florian Bodog:

„Bună seara, domnule Ministru. Nu vă supărați că va deranjez la ora asta târzie, dar nici eu nu pot să mă liniștesc. Uitați care e problema. Dvoastra ați spus că recorectati toate lucrările din București, dar trebuie să știți următoarele lucruri si să acționați in consecință:

1. Am auzit de la colegi de ai mei că și in alte centre universitare din țară au fost probleme de genul, de ce nu se rescaneaza toate lucrările la nivel național? Ca sa nu mai menționez faptul ca e un examen NATIONAL, cu clasificare națională, de ce Bucurestiul e mai deosebit? Ar trebui păstrată corectitudinea națională.

2. Problema cea mai mare e următoarea: lucrările au fost corectate IN PREZENȚA NOASTRĂ; eu am văzut punctajul pe calculator si am verficat sa fie același cu cel scris de mână. Ce ii va împiedica la recorectare pe colegii dvoastra, fără a avea martori și fără sa fim NOI prezenți in sala să vadă un punctaj pe calculator și să treacă altul pe caiet? De exemplu o persoană care a luat punctaj mic, la rescanare, poate, cu siguranță să aibă punctaj mai mare. Nu-mi spuneți ca e imposibil. Orice e posibil dacă ai cunoștințele potrivite. Știți, miroase dubios, trebuie sa recunosc.
Si mai e o problema, noi, ăștia care am muncit pt punctajul acesta, avem acele puncte, de unde ne asigurați ca nu vom avea punctaj mai mic? Se poate întâmpla fix același lucru. Sunteți conștient că daca se va întâmpla asta, vom depune din nou contestație, urmând sa fie recorectate a 3a oara?

3. Când vom afla ce veți face in continure? Ați fost atât de vag in mesajul de pe Facebook … Noi mai dormim la noapte, domnule Ministru?

Așteptăm cu mare interes răspunsul d-voastră. Si da, vrem rescanare cu candidații de față! Share masiv!”.

O alta postare a fostului ministru al Sanatatii este tot un Share, insotit de un comentariu despre drama traita de viitorii medici la examenul de rezidentiat de duminica: „Despre cum sunt tratați viitorii medici. Da, da, cei pe care domnul ministru, Prof. Dr. Bodog spune că vrea să îi păstreze în țară”.

Iata si postarea la care a dat Share Vlad Voiculescu. „Înveți zi și noapte. Dimineața și seara. La prânz și la cină. Înveți până nu mai poți, iar când simți că nu mai poți, mai înveți încă pe atât.

Este despre studenții de la medicină. Nu este un secret că acolo se învață mult, în regim non stop, iar informația este cu tonele. Milioane de tirabiți de informație procesată…

Astăzi, studenții la medicină au avut examenul de rezidențiat. După eforturi uriașe, foarte mulți dintre ei au aflat că au picat examenul. Nu au învățat? Au răspuns greșit la examen? Nu. Pur și simplu, grilele de corectare erau greșite. Ca să înțelegeți, deși răspunsul e corect, este considerat greșit, deci, depunctat.

„La început a fost șocul. Șocul că am picat. Pe urmă a apărut îndoiala. Stai, dar am impresia că nu sunt prost. Într-un final, hei, dar ăștia mă prostesc pe față.”

Studenții au cerut reevaluarea, recorectarea. Li s-a acceptat.

Lucrările au fost reanalizate și, ce să vezi? A apărut eroarea. Elevii au fost deștepți, grilele de corectare erau… proaste.

Studenții de la medicină au trecut azi de la agonie la extaz imediat după examenul de rezidențiat. Vă dați seama ce șoc au trăit? Asta în condițiile în care nu au dat piept deocamdată cu adevăratul sistem sanitar…

Să ne mirăm de ce ne fug doctorii din țară?”.

Stiri pe aceeasi tema

Agentia de rating FITCH atrage atentia ca proiectul de buget al Romaniei se bazeaza pe ipoteze optimiste si esueaza in a clarifica incertitudinea cu privire la noua taxa bancara

Cristiana Petrariu Bota

SONDAJ AVANGARDE. Pe cine ar vota romanii, daca astazi s-ar organiza alegeri prezidentiale

Cristiana Petrariu Bota

Premierul Dancila sustine ca Juncker i-a dat asigurari ca Romania va fi in Schengen pana la 1 ianuarie 2019

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult