Organizatia Mondiala a Sanatatii, avertisment ferm: Urmatoarele saptamani sunt critice pentru Europa! Nu va faceti iluzii, inca suntem in mijlocul furtunii

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 16, 2020 17:52

Organizatia Mondiala a Sanatatii, avertisment ferm: Urmatoarele saptamani sunt critice pentru Europa! Nu va faceti iluzii, inca suntem in mijlocul furtunii

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a lansat un avertisment ferm pentru Europa: Respectati restrictiile, fara relaxare, mai ales ca vine Pastele ortodox. Directorul regional pentru Europa, Hans Henri P. Kluge, avertizeaza populatia sa nu isi faca iluzii, in ciuda vremii primavaratice si sa stea in casa. Desi cifrele scad in vestul continenului, tarile din est vor simti abia acum impactul total al epidemiei, a atras atentia Hans Kluge, precizand ca urmatoarele sapatamani vor fi critice pentru Europa.

Hans Henri P. Kluge, director OMS Europa: „Amenintarea acestei pandemii produce inca o presiune uriasa asupra Europei. Numarul de infectari din toata regiunea continua sa creasca. In ultimele zece zile, numarul cazurilor raportate aproape ca s-a dublat, ajungand la aproape un milion. Asta inseamna ca jumatate din bilantul mondial al COVID-19 este in Europa.

Din primele zece tari din regiune cu cele mai multe cazuri de infectare, au fost inregistrate evolutii optimiste in ceea ce priveste scaderea infectarilor in Spania, Italia, Germania, Franta si Elvetia in ultimele saptamani. Insa, aceste mici semnale pozitive din anumite tari sunt contrabalansate de cresterea constanta sau brusca a cazurilor in tari ca Marea Britanie, Turcia, Ucraina, Belarus si Rusia. Urmatoarele saptamani vor fi critice pentru Europa.

As vrea sa le multumesc tuturor celor care au respectat aceste restrictii nationale si locale saptamana trecuta si sa fac apel catre toata lumea sa continuam sa le respectam, pe masura ce ne apropiem de Pastele ortodox in zilele urmatoare. Nu va faceti iluzii, in ciuda vremii primavaratice, inca suntem in mijlocul furtunii. Mai multe tari sunt pe cale sa simta din plin impactul (epidemiei – n.r.)”.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.