-7.5 C
România
22 ianuarie 2022
medici in spitale
Social

Pacientii externati din spitale vor fi intrebati prin SMS despre calitatea actului medical si interactiunea cu medicii si asistentii

Jumatate dintre pacientii externati din spitale vor fi intrebati prin SMS despre calitatea actului medical, posibile acte de coruptie, interactiunea cu cadrele medicale, dar si despre curatenia din spital. Incepand de saptamana viitoare, Ministerul Sanatatii introduce acest nou mecanism de masurare a satisfactiei, care se va realiza prin SMS si formular web. 

Astfel, vor fi contactati anual aproximativ jumatate dintre pacientii care se externeaza din spitale. Se estimeaza ca se vor trimite 5.400.000 de SMS-uri in toate retelele nationale.

Un esantion relevant de pacienti selectati aleatoriu la nivelul fiecarui spital din Romania va fi contactat automat printr-un SMS care va contine un set de intrebari simple referitoare la: – calitatea servicilor medicale; – curatenia din spital; – interactiunea cu personalul medical; – eventuale cazuri de coruptie.

Raspunsul pacientilor va fi anonimizat si apoi inregistrat intr-un sistem informatic dezvoltat gratuit pentru Ministerul Sanatatii de catre Serviciul pentru Telecomunicatii Speciale. SMS-ul de raspuns va fi gratuit pentru pacienti.

Situatia rezultata din centralizarea datelor si analiza acestora va fi publicata trimestrial pe site-ul transparenta.ms.ro, administrat de Ministerului Sanatatii si dezvoltat de GovITHub.

„In acest moment, masurarea satisfactiei pacientilor se bazeaza pe formulare tiparite care sunt completate de pacienti in timpul internarii, iar apoi introduse intr-un sistem centralizat de catre angajatii spitalului. Aceasta metodologie distorsioneaza rezultatele si nu ofera o situatie reala a experientei pacientului in spital”, mai arata MS.

Vezi si: Se modifica ordinul privind timpul de munca si efectuarea garzilor pentru medici

Ancheta privind acuzatii de mituire a unor medici romani pentru a prescrie medicamentul Copaxone

Schimbari majore anuntate de Ministerul Sanatatii in concursul pentru managerii de spitale

 

Stiri pe aceeasi tema

LOTO DE MARTISOR. La tragerile LOTO din 1 Martie ai sanse duble de castig

Corina Alexandru

Kovesi, vizata de o posibila inlocuire din functie din fruntea DNA

Cristiana Petrariu Bota

REZULTATE LOTO 16 MARTIE 2014. Fara castigatori la prima categorie!

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult