PENSII MILITARE – MApN explica ce corectii se vor face la pensiile militare si daca se va trece la plafonare

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 31, 2017 19:38

PENSII MILITARE – MApN explica ce corectii se vor face la pensiile militare si daca se va trece la plafonare

PENSII MILITARE – Ministerul Apararii Nationale (MApN) a oferit precizari cu privire la corectiile care urmeaza sa fie aduse la pensiile militare si daca se va trece la plafonarea acestora. Intr-o interventie la Romania TV, ministrul Apararii Adrian Tutuianu a declarat, aseara, ca se vor face corectiile necesare la pensiile militare care ajung pana la 35.000 lei pe luna si a adaugat ca deocamdata nu pot fi oferite detalii despre plafonarea pensiilor militare, discutiile in acest sens fiind in stadiu incipient.

Ministrul Tutuianu a explicat ca algoritmul de calcul al pensiilor militare nu se va schimba, dar a completat ca exista discutii la nivelul Guvernului pentru a se face “corectiile necesare” la pensiile extrem de mari din sistem, care ajung pana la 35.000 lei pe luna, ceea ce “nu este o normalitate”.

La momentul acesta sunt discutii legate de modul in care pot fi modificate anumite prevederi ale legii pensiilor, dar vreau sa afirm urmatoarele lucruri: pensiile militarilor nu sunt pensii speciale, sunt pensii militare de stat. Nu exista nicio intentie a acestui Guvern sa taie vreo pensie. Exista o analiza privind situatii unor pensii care depasesc niste lucruri care sunt normale. Ca sa putem sa dam un exemplu, exista magistrati, inclusiv magistrati militari, care au pensii de la 30-35.000 lei pe luna. Algoritmul de calcul al pensiilor militare, inclusiv pentru celelalte structuri de securitate nationala, va fi pastrat“, a spus Adrian Tutuianu.

Citeste si: Ce modificari va aduce Guvernul la Legea pensiilor speciale pentru militari, politisti si servicii secrete

Salariile politistilor vor fi majorate. Actul normativ va ajunge la Guvern saptamana aceasta

Intrebat ce modificari se pregatesc la Legea pensiilor militare, Adrian Tutuianu a dat exemplul pensiilor care ajung pana la 35.000 lei pe luna, ceea ce, in opinia sa, nu este normal.

„Vreau sa va reiterez inca o data cateva situatii care nu pot continua asa: pensii de 30-35.000 lei pe luna. Algoritmul de calcul de astazi permite iesirea la pensie cu un venit mai mare decat salariul celui care lucreaza. Nu cred ca este o normalitate acest lucru. Sunt lucruri care trebuiesc clarificate (…) Sunt si situatii care nu sunt normale. De exemplu, primele 100 de pensii din MApN se situeaza intre 15.000 lei si 35.000 lei. Cele mai mari pensii sunt ale magistratilor militari, 35.000 de lei este pensia unui magistrat militar”, a explicat ministrul Apararii.

Intrebat daca se impune o plafonare a pensiilor militare, Adrian Tutuianu a raspuns: „Este prematur sa va dau un raspuns, pentru ca nu am ajuns cu discutiile intr-o faza foarte avansata.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.