Ponta, la sedinta de Guvern: Nu avem de dat niciun dolar la FMI si nu avem voie sa imprumutam niciun dolar

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 30, 2015 18:07

Ponta, la sedinta de Guvern: Nu avem de dat niciun dolar la FMI si nu avem voie sa imprumutam niciun dolar

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, in deschiderea sedintei de guvern ca Romania nu are niciun dolar de dat catre FMI, si nici de luat, subliniind insa ca, in contextul international actual, este important sa ne putem sprijini pe institutiile financiare internationale.

”Punctul nostru de vedere legat de noul acord preventiv este acesta: nu avem de dat niciun dolar si nu avem voie sa imprumutam niciun dolar. Totusi, intr-o perioada atat de tulbure in plan international, faptul ca ne putem sprijini pe institutiile financiare internationale este un lucru pozitiv”, a spus Victor Ponta.

Un nou acord cu FMI, anuntat de Ministerul Finantelor

Premierul Ponta a afirmat anterior ca va discuta cu membrii coalitiei de guvernare, precum si cu cei ai opozitiei si cu seful statului pentru ca este nevoie ca toate fortele politice sa isi asume un astfel de acord.

”Decizia este una politica a tuturor fortelor politice. Conteaza o decizie politica, dupa care ne apucam de negociat. Ar fi una acord preventiv pe reforme structurale pe care vreau sa le continuam. Dupa ce avem acordul de principiu al liderilor politici, discutam de conditii concrete. E vorba de asumare a tuturor fortelor politice a unui asemenea acord”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.