Premierul Mihai Tudose ar putea incheia saptamana viitoare negocierile pentru finantarea autostrazii Comarnic-Brasov

Delia Ion
By Delia Ion octombrie 27, 2017 11:53

Premierul Mihai Tudose ar putea incheia saptamana viitoare negocierile pentru finantarea autostrazii Comarnic-Brasov

Mihai Tudose a anuntat public ca saptamana viitoare va fi semnat un contract important privind infrastructura rutiera a Romaniei, fara insa a oferi detalii despre intelegere. Informatiile venite dinspre Guvern dau insa ca sigura parafarea unui contract cu Banca Mondiala pentru finantarea autostrazii Comarnic-Brasov.

Acest tronson de autostrada este alaturi de autostrada Sibiu-Pitesti, obiectiv strategic, in conditiile in care drumul care leaga Bucurestiul de Brasov si implicit de statiunile de pe Valea Prahovei este cel mai aglomerat drum din tara, in cele mai multe week-enduri de vara si de iarna circulandu-se bara la bara, cu viteze de maxim 30 km/h.

Autostrada Comarnic-Brasov a fost subiect de promisiune electorala in preajma tuturor alegerilor, indiferent ca acestea au fost locale, parlamentare sau presidentiale. De-a lungul timpului s-au si semnat trei contracte care prevedeau construirea a 58 de kilometri de autostrada intre Comarnic si Brasov, in anii 2004, 2010 si 2015, insa toate s-au finalizat prin a fi reziliate din diferite motive.

Informatia venita dinspre sursele guvernamentale vine in completarea unei declaratii facute de premierul Mihai Tudose in luna septembrie in care confirma ca a cerut ajutor tehnic de la Banca Mondiala pentru constructia autostrazii Comarnic-Brasov.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.