Premierul Spaniei a dizolvat Parlamentul din Catalonia si a anuntat alegeri anticipate pe 21 decembrie

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 27, 2017 22:18

Premierul Spaniei a dizolvat Parlamentul din Catalonia si a anuntat alegeri anticipate pe 21 decembrie

Premierul spaniol a anunțat alegeri anticipate în regiune pe 21 decembrie, asta după ce l-a demis pe liderul catalan, Carles Puigdemont, pe adjunctul acestuia și pe întreg guvernul catalan. De asemenea, l-a demis și pe șeful poliției regionale. Asta înseamnă că la nivel de securitate locală în Catalonia, responsabilitatea va reveni forțelor naționale de la Madrid.

Procuratura Generală spaniolă îi va acuza de „rebeliune” pe cei care se fac vinovaţi de declararea independenţei Cataloniei, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al instituţiei.

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, anunta ca a dizolvat parlamentul din Catalonia si ca vor fi organizate alegeri pe 21 decembrie. Puigdemont si guvernul sau, destituiti

„Consideram ca este urgent sa ii ascultam pe cetatenii catalani, pe toti cetatenii catalani, astfel ca ei sa isi poata decide viitorul si nimeni sa nu poata actiona in afara legii in numele lor”, a declarat premierul spaniol Mariano Rajoy intr-un discurs televizat.

Prima declarație a lui Carles Puigdemont: „Astăzi, Parlamentul, Parlamentul ţării noastre, un parlament legitim, un parlament rezultat din alegerile din 2015, a făcut un pas uriaş”.

Sustine hotweek.ro cu un Like in social-media

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Citeste si: Parlamentul de la Barcelona a votat independenta regiunii Catalonia fata de Spania 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.