Presedintele Iohannis a facut un nou apel vineri la romani sa stea acasa de Paste: Va rog sa faceti acest sacrificiu acum pentru a fi impreuna sanatosi, mai tarziu!

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 17, 2020 17:47

Presedintele Iohannis a facut un nou apel vineri la romani sa stea acasa de Paste: Va rog sa faceti acest sacrificiu acum pentru a fi impreuna sanatosi, mai tarziu!

Presedintele Klaus Iohannis a facut un nou apel vineri la romani sa stea acasa de Sarbatorile de Paste. Iohannis a atras atentia, intr-o declaratie de presa, ca Romania trebuie sa reziste valului de imbolnaviri care urmeaza si i-a rugat pe romani sa faca acest sacrificiu acum pentru a fi impreuna sanatosi, mai tarziu. 

“Stati acasa de Sarbatori! Nu mergeti in vizite la prieteni si familie! Pastele este sarbatoarea biruintei vietii, sa traim acest adevar in sensul sau cel mai profund, salvand vietile celor dragi! Va rog sa faceti acest sacrificiu acum pentru a fi impreuna sanatosi, mai tarziu”, a indemnat seful statului intr-o declaratie de presa la Palatul Cotroceni. 

„Am facut deja foarte multe cu totii pentru a evita un scenariu catastrofal, haideti sa nu irosim acest efort”, a subliniat presedintele.

In acelasi timp, Klaus Iohannis a mentionat ca autoritatile trebuie sa ramana vigilente in zilele care urmeaza si ca toate restrictiile raman in vigoare, subliniind ca Romania are in fata „un val epidemiologic caruia trebuie sa ii reziste”.

Principalele declaratii facute de presedinte: 

Nimeni, nicaieri in lume nu a fost pregatit pentru a face fata amplitudinii cu care se raspandeste pandemia. Sa privim cu multa speranta si incredere catre un viitor destul de apropiat cand ceea ce traim astazi va fi doar o pagina de istorie. In prezent numarul deceselor este in crestere la nivel gloval, Romania are in fata un val epidemiologic caruia trebuie sa ii reziste.

Solicit tuturor autoritatilor sa nu slabeasca niciun moment vigilenta. Nu ne jucam cu viata romanilor, orice incalcare a regulilor reprezinta un risc major. Romania nu se afla in etapa raspandirii comunitare extinse atat datorita efortului autoritatilor, cat si datorita respectarii de catre romani a distantarii sociale.

Am facut deja foarte multe cu totii pentru a evita un scenariu catastrofal, haideti sa nu irosim acest efort. A sta departe de cei la care tinem ne creeaza un sentiment firesc de neputinta, de deznadejde. Dar, in aceste clipe, trebuie sa acceptam ca este singura atitudine rationala care ne protejeaza atat pe noi, cat si pe cei pe care ii iubim.

Va rog sa faceti acest sacrificiu acum pentru a fi impreuna sanatosi, mai tarziu. Motivul pentru care sunt optimist sunteti voi, dragi romani. O societate care pune viata mai presus de orice este o societate care are o solida temelie morala pentru a avea un viitor mai bun.

Stati acasa de Sarbatori! Nu mergeti in vizite la prieteni si familie! Pastele este sarbatoarea biruintei vietii, sa traim acest lucru in sensul cel mai profund. Va doresc sanatate!

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.