Presedintele Iohannis, in vizita la Baza Mihail Kogalniceanu. Intalnire cu presedintele Comitetului Militar al NATO si cu militarii romani si britanici

Delia Ion
By Delia Ion iulie 13, 2017 11:29

Presedintele Iohannis, in vizita la Baza Mihail Kogalniceanu. Intalnire cu presedintele Comitetului Militar al NATO si cu militarii romani si britanici

Presedintele Klaus Iohannis s-a aflat, joi, in vizita la Baza Militara Mihail Kogalniceanu din judetul Constanta. Seful statului a ajuns la baza aeriana in jurul orei 11.00, imediat dupa ceremonialul militar avand loc o intalnire cu presedintele Comitetului Militar al NATO, Petr Pavel, si cu militarii romani si britanici aflati la Baza Mihail Kogalniceanu.

Iohannis a declarat ca a fost ”placut impresionat” de nivelul de pregatire al militarilor de la Baza Mihail Kogalniceanu, dar si de colaborarea foarte buna dintre militarii romani, americani si britanici.

”Sunt adevarati profesionisti si cred ca e un lucru foarte important pentru romani sa avem oamenii astia aici, care aduc o contributie insemnata pentru securitatea noastra. M-a bucurat ca mi s-a confirmat ce am crezut despre oamenii care lucreaza la baza Kogalniceanu si i-am intrebat cum colaboreaza romanii cu americanii si cu britanicii, iar invariabil raspunsurile au fost aceleasi: colaboram foarte, foarte bine, suntem foarte bine primiti de colegii romani, suntem foarte bine integrati. Lucru care m-a bucurat foarte mult si sigur m-a facut sa ma simt mandru de oamenii nostri, care au reusit sa dea partenerilor, aliatilor nostri sentimentul ca vin intr-o echipa de profesionisti”, a declarat Iohannis.

Seful statului a adaugat ca la Baza Militara Mihail Kogalniceanu sunt foarte multe dotari si s-a declarat incantat ca a avut ocazia sa vada o unitate Patriot. ”Putem sa fim bucurosi si mandri ca avem aceasta baza militara la Kogalniceanu”, a adaugat seful statului.

Potrivit agendei publicate de site-ul Administratiei Prezidentiale, dupa intalnirea cu generalul Petr Pavel, președintele Comitetului Militar al NATO/CMC, Klaus Iohannis va face un tur de prezentare al Centrului Administrativ Mihail Kogălniceanu.

Inainte de ora 12 este programata o vizită şi o întâlnire cu piloţii români şi englezi care asigură misiunea de Poliţie Aeriană Întărită, dupa care este programat un exerciţiu de zbor cu aeronave MIG 21 Lancer, F-16, Eurofighter Typhoon.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.