Presedintia Romaniei, despre rectificarea bugetara a Guvernului: Un sabotaj grosolan, un instrument de sanctionare a institutiilor nesubordonate PSD

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu august 7, 2018 14:21

Presedintia Romaniei, despre rectificarea bugetara a Guvernului: Un sabotaj grosolan, un instrument de sanctionare a institutiilor nesubordonate PSD

Presedintia Romaniei sustine, prin vocea purtatorului de cuvant Madalina Dobrovolschi, ca rectificarea bugetara a Guvernului este un sabotaj grosolan, mai degraba un instrument de sanctionare a institutiilor nesubordonate PSD. Intr-o declaratie de presa facuta marti, Dobrovolschi a precizat ca aceasta decizie afecteaza grav si iresponsabil interesele Romaniei, in conditiile in care Guvernul il impiedică pe presedintele Klaus Iohannis sa-si duca la indeplinire prerogativele constitutionale.

“Partenerii vor afla ca Guvernul blocheaza angajamentele tarii noastre”, precizeaza Administratia Prezidentiala. Amintim ca purtatorul de cuvant al Presedintiei Romaniei, Madalina Dobrovolschi, a sustinut, marti dupa-amiaza, la Palatul Cotroceni, o declaratie de presa.

Principalele declaratii:

– Este un instrument de sancționare a instituțiilor nesubordonate PSD. Este o încălcare grosolană.

– Acum Guvernul apelează la această formă de sabotaj bugetar. Aici nu e vorba despre Klaus Iohannis, ci despre statul român.

– Avem dovada clară că reducerea bugetului e o decizie arbitrară. Guvernul îl împiedică pe președinte să-și ducă la îndeplinire prerogativele constituționale.

– România nu va putea fi reprezentată și nu își va putea onora angajamentele asumate: summitul Inițiativei celor trei mări și președinția Consiliului UE.

– Aceste decizie afectează grav și iresponsabil interesele României. Partenerii vor afla că Guvernul blochează angajamentele țării noastre.

– Argumentul invocat de Liviu Dragnea e complet fals, presedintele PSD induce în eroare opinia publică.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.