Primul transplant din lume de cap uman a fost efectuat cu succes. Doctorul Canavero: Este pasul final pentru un transplant oficial de cap al unei persoane cu afectiuni

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 17, 2017 19:13

Primul transplant din lume de cap uman a fost efectuat cu succes. Doctorul Canavero: Este pasul final pentru un transplant oficial de cap al unei persoane cu afectiuni

Transplantul de cap al unei persoane cu afectiuni pare gata sa devina realitate. Doctorul italian Sergio Canavero a anuntat, vineri, ca primul transplant de cap uman pe un cadavru a fost efectuat cu succes in China, precizand totodata ca acesta este pasul final pentru un transplant oficial de cap al unei persoane cu afectiuni. 

Operatia pentru primul transplant din lume de cap uman a durat 18 ore, controversatul doctor italian aratand intr-o conferinta de presa ca este posibila reconectarea maduvei spinarii, a nervilor si a vaselor de sange. Operatia a fost efectuata de o echipa condusa de doctorul Xiaoping Ren, care a reusit in urma cu un an sa grefeze, cu succes, un cap pe corpul unei maimute.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la Viena in aceasta dimineata, profesorul italian Sergio Canavero, directorul Advanced Neuromodulation Group din Torino, a afirmat ca o echipa a Universitatii de Medicina Harbin a „realizat primul transplant de cap uman” si ca o operatiune pe un om viu este „iminenta”.

Citeste si: Un chirurg italian a facut un transplant de cap la sobolani si se pregateste sa faca unul la oameni

Operatia a fost efectuata de o echipa condusa de doctorul Xiaoping Ren, care anul trecut a reusit sa grefeze, cu succes, un cap pe corpul unei maimute.

„Primul transplant pe un cadavru uman a fost efectuat. Urmatorul nivel este o schimbare completa de cap intre donatorii de organe aflati in moarte cerebrala”, a adaugat acesta.

„Si acesta este pasul final pentru un transplant oficial de cap al unei persoane cu afectiuni, care este iminent”, a mai spus Canavero.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.

Ultima ora